İstanbul’da Örnek Bir Dernek Genç Bafralılar Derneği

İstanbul’da bir yıl önce kurulan Genç Bafralılar Derneği yaptığı çalışmalarla emin adımlarla hedeflerine ilerliyor. Derneğin amacı ismi gibi gençlere faydalı eğitim ve kültür faaliyetinde bulunmak. Kurumsal bir yapıyla projelerini gerçekleştiren derneğin farklı mesleklerden 24 kişilik yönetim kurulu bulunuyor. Derneğin başkanlık görevini 27 yaşında genç ve çalışkan Emre Şen yürütüyor. Derneğin projeleri mevsimsel ya da dönemsel değil, sürekli projeler üretiyorlar.

Gönüllü çalışan genç dinamik yönetim kurulu, daha çok gence nasıl faydalı oluruz derdinde. Derneğin Başkanı #EmreŞen, haber sayfamıza açıklamalarda bulanarak bir yılını yeni doldurmuş bir dernek olarak önemli işlere imza attıklarını belirterek, “Derneğimizde haftada bir milli ve dini sohbetler düzenleyerek ahlaklı nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Hemşehri gençlerin kaynaşması için halı saha maçları düzenliyoruz. Tatillerde çocuklara Kur’an-Kerim kursları veriyoruz. Yöresel oyunlarımızla ilgili eğitimler yapıyoruz. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize imkanlar ölçüsünde yardım ediyoruz. Geçen yıl 4 üniversite öğrencimize burs verdik, bu yıl 10 öğrencimize burs veriyoruz.” dedi.

Bugünde piknik düzenleyen dernek; kadın-erkek, genç, çocuk her yaş grubundan hemşehrileri bir araya getirerek, güzel bir kaynaşma pikniği düzenledi. Genç Bafralılar Derneğini çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Haber: Derya Kırbaş

Bunları da sevebilirsiniz