İstanbul’da Samsunlu Belediye Başkan A. Adayları

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için, potansiyel adaylar, bir bir ortaya çıkmaya başladı.  Bir tarafta ortaya çıkan adaylar, bir tarafta ismi adaylık için zikredilen kişiler…  Artık, fazla bir zaman kalmadı. Çok yakında, partilerimizin bir bir adaylarını açıkladıklarına, şahit olacağız.  Muhtar ve ihtiyar heyeti adayları, belediye meclis üyesi adayları, belediye başkan adayları sırası ile açıklanacak.

Bazıları direkt aday olurken, bazıları da önce aday adayı ve sonrasında da, uygun bulunursa, aday olacaklar.  Seçilebilmek için aday olmak şart oluyor. Eğer bir yere talipseniz, öncelikle aday olmanız, lazım geliyor. Durup dururken, kimse kimseyi;  iki gözünün karası için aday yapmaz, yapmıyor. Siyasi partilerde aday olabilmek için öncelikle sahip olunması gereken bazı nitelikler var.

Lobi çalışmaları çok önemli

Aday olacak kişi, olabildiğince donanımlı olmalı. Parti bünyesinden olmalı. STK ve tabanda karşılığı olmalı. Bu kadarı yeter mi? Elbette yetmez.  İnsan ilişkileri, kendisini ifade edebilmesi de çok önemlidir. Ancak; en önemlisi, kendisini sunacak, adına güçlü bir şekilde lobi yapacak bir gücün olmasıdır.  Lobi olmadan netice almak, çok kolay bir iş değildir. Bu lobi, parti içinden, parti dışından, STK’lar bünyesinden vb. birçok yerden yapılmalıdır.

Lobi çalışmaları; öyle bir gün, üç gün, beş gün içinde yapılıp sonuç alınacak işler değildir. Bu bir uzun süreli yarıştır. Durmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmak gerekir. Bunu yapmak, tabi ki; imkan, istek, zaman ve kabiliyet meselesidir. Her önüne gelenin yapacağı bir iş değildir.  Ekip çalışması gerektirir. Son dönemlerde hemşeri gurupları ve oluşturdukları STK’lar etkinlikleriyle öne çıkmıştır. Bu konuda çok başarılı olan STK ve hemşeri gurupları vardır.

Samsun hemşeri gurupları ve STK’ları, İstanbul’da çok etkin konumdadırlar.  Ancak, lobi çalışmalarında yeterli mesafe alınabilmiş değildir. Hemen hemen hiç seçilmişi olmayan Samsunlular, bu defa netice almak istiyor.  Hem aday olacak kişiler ve hem de STK’lar çok daha dikkatli ve hassas çalışmalar yürütmek durumundalar. İnanıyoruz ve bekliyoruz ki; bu defa başarıya ulaşılacaktır.

Samsunlu Adayların İsimleri

Şu an itibari ile ismi zikredilenlerin;  donanımları, parti ilişkileri, STK ve tabandaki karşılıkları dikkate alındığında; gerçekten işin ehli, hakkını verecek, yüksek temsil kabiliyeti bulunan kişiler oldukları görülüyor.

İstanbul’da ilçe belediye başkanlığı yapabilecek; donanımlı, partili, STK ve tabanda karşılığı olan, herkesçe tanınan bilinen, hemşerilerimizin isimleri aşağıda yer almaktadır. Bu isimler yalnızca belediye başkan adaylıkları için zikredilenlerin bazılarıdır. Bunun dışında da aday adayı, aday olacak birçok hemşerimizin var olduğunu biliyoruz.

Ak parti; Av Berrin Mert, Polat Sağır, Remzi Kozal, Av Ayşe Üstünel Dağdelen, Hüseyin Eroğlu, Eren Kaya

CHP; Gökhan Can

MHP; Cemal Durmuş

İyi Parti; Mete Koca

Yüksek temsil kabiliyeti ve tanınmışlığı olan bu kişiler; etkisi çapından kat be kat fazla olan, artı değerler getirecek önemli ve istisnai kişilerdir.

Bunları da sevebilirsiniz