Yörex’te Bafra Standına Yoğun İlgi

Antalya Ticaret Borsasının ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12.cisi gerçekleşen Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılışını yapmasıyla başladı.

2-5 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenen YÖREX fuarının açılışı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu açılış esnasında yaptığı konuşmasında, fuarın 11 yılda 4 bine yakın katılımcıya ve 2 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “YÖREX, aynı zamanda ülkemizde coğrafi işaret ekosisteminin gelişmesine de önemli katkılar sundu ve coğrafi işaret algısının ve bilinirliğinin artmasını sağladı” dedi. Başkan Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra stantları tek tek ziyaret etti.
Samsun Oda ve Borsalarının yer aldığı Samsun standına TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol ve Meclis Başkanı Engin Balcı, Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Fişekçi ve Samsun Oda Borsaları Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri katılım sağladı.

Ayrıca Bafra TSO Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Kesim ve Meclis Üyesi Serdar Keskin de Bafra standında yer aldı.
Yöresel ürünlerin sergilendiği Samsun standına Samsun Valiliğinden Çorum Valisi olarak atanan Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
Samsun standında sergilenen Bafra nokulu, Bafra kaymaklı lokumu, Bafra pidesi, Bafra pirinci, Çarşamba kıvratması ve kuru çay simidi, Vezirköprü semaveri, Terme pirinci ile Samsun lokumu ve Samsun simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da ziyaretçilere ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz