İYİ Partililer İftarda Buluştu Selepet Topkandil gecesini de unutmadılar

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığı teşkilatı Bafra Öğretmenevi’nde düzenlediği iftar programında üyeleriyle bir araya geldi.

Samsun’un Bafra ilçesinde İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığı; Bafra Öğretmenevinde iftar yemeği ve akabinde “Sele Sepet Top Kandil” programı düzenledi.

600 YILLIK GELENEĞİ BAFRA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

600 yıldır devam eden, ve sadece Bafra’ya ait olan, Ramazan ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece düzenlenen, maniler ve davul eşliğinde, fener alayı yürüyüp çocuklara şeker dağıtarak gerçekleştirilen “Sele Sepet Top Kandil” programına yoğun bir katılım ve ilgi oldu. İftar programında konuşan Bafra İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz; 2 senedir pandemiden dolayı bir araya gelemedik.

Bugün Ramazanın onbeşinde 600 yılllık geleneğimiz olan Sele Sepet programını düzenledik. İyi Partililer olarak davul zurna ve mani eşliğinde Sele Sepet programını kutlayacağız. İnşallah birdaha ki iftar programını İktidar Partisi olarak kutlarız. Hepinize çok teşekkür ederiz, dedi.

COŞKU GÖRÜLME DEĞER

Böyle bir kültürel mirasa Bafra’nın ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğundan bahseden Usta, “partili arkadaşlarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın coşkusu görülme değer” ifadelerini kullandı.

Bu tür geleneklerin insanları birbirine sevgiyle yaklaştırdığını söyleyen Usta, “Şu anda burada 6 asırlık geleneğini parti teşkilatımızla birlikte yaşatıyoruz, bu vesileyle bu güzel organizasyonda emeği geçen başta ilçe başkanımız Aydoğan Yılmaz olmak üzere, tüm partililerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İftar programına; İyi Parti Gurup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İyi Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Eski Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, eski İkizPınar Belediye Başkanı Ufuk Saral,eski Doğanca Belediye Başkanı İsmail Koparan, Eski Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, İş insanları Kamil Al, Rızvan Aksoy, Eski MHP Bafra İlçe Başkanı ve Eğitimci İslam Cural, İyi Parti Kurucusu ve Eski İlçe Başkanı Zafer Bektaş, İyi Parti Kurucularından Av. Hüseyin Acar, İyi Parti Bafra Belediye Meclis üyeleri İsmail Bekar, Fatih Önder ve İl ve İlçe Teşkilatı üyeleri ile Basın Mensupları katıldı.

İftar yemeğinin ardından Ramazan ayının on beşinde gününde tertip edilen Bafra’nın 600 yıllık geleneği olan Selesepet Top kandil şenliklerini kutlandı.

Bunları da sevebilirsiniz