İzzet Aktaş, İstanbul Samsunlularının önemli sanatçılarında birisi

İzzet Aktaş, yoğun bir spor ve hayatı yaşamının ardından kendisini müzik çalışmaları içerisinde bulmuş değerli bir sanatçımızdır. İstanbul’daki Büyük Samsun Buluşmaları başta olmak üzere, sanatı ile her zaman hemşerilerimizin yanında olmuştur ve olmaya devam etmektedir.
Özetle İzzet Aktaş…
1971 yılında, Samsun- Ladik, Aktaş köyü doğumlu. Ladik Lisesi’nden mezun olduktan sonra gurbet hayatı başladı. Samsun, İzmit, İstanbul, Ankara da parke işi ile uğraştı. Spora merak sardı. Teakwon- do ile uğraştı bölgesel bazda birçok müsabakalara katıldı. İstanbul, Marmara 1.ci, 2.cilik madalyaları aldı. Taekvon do siyah kuşak 1. dan ve hakemdir.
Asker dönüşü Ladik’de, Akdağ Spor Merkezi’ni kurdu. Kısa sürede bölgede ismini duyurdu. Kaymakamlık ile birlikte Akdağ Teakwon do Turnovası düzenledi. Yüzlerce sporcu Ladik’e geldi. Yakın illerle beraber Ladik’in de tanıtımında da katkısı oldu. 1994 yılında ayrıca Amasya-Taşova’da, Taşova Belediyesi’nin teklifi ile Taşova Spor Merkezi’ni kurdu. 2 yıl kadar hem Ladik hem Taşova arasında gitti geldi. Taşova’dan milli sporcu çıkardı.
1995 yılında evlendikten sonra, Kombassan Holding’den aldığı iş teklifini kabul ederek, Konya’ya taşındı. Konya’da Aktaş’ lar Koz. Limt. Şirketi’ni kurdu. Birçok ilde şubeler açarak işini genişletti. Önemli markaların bayiliklerini aldı. Satışını yaptığı bazı ürünlerin imalatını da yaptı. Bilahare, markalaşmaya giderek toptan satışlara yöneldi.
2001 ekonomik krizi ile işleri bozuldu. İthal ürünlerden dolayı USD mağdurları arasında yer aldı. Sonuçta iflas etti ve işlerini tasfiye ederek, kendisine yeni bir hayat kurmak üzere İstanbul’a taşındı. 2002 yılında, İstanbul’da müziğe yöneldi ve albüm çalışmalarına başladı
İzzet Aktaş yeni albümünü anlatıyor…
“5 yıldır ekibimle birlikte üzerinde çalıştığımız 9 eserlik “Miras” isimli albümümüz tüm dijital platformlarda yayına çıktı. Şarkıları Fizy, Youtube, Spotify, Amazon müzik, iTunes, Deezer ve Muud uygulamalarından dinleyebilirsiniz.
Albümde 3 sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Kadına şiddet ve Kadın cinayetlerine, masum sokak hayvanlarına ve de çocuk şiddetine’ ses olmak için kaleme aldığımız eserler mevcut. “Ölmesin kadınlar ve çocuklar” hayvanlara yapılan şiddet ve kötü muameleye ses olmak için “Mahlugat” Küdüs’deki , Mescidi Aksa’daki insanlık dışı katliam ve soykırıma ses olmak için “İllet” isimli eseri kaleme aldık.
2 adet milli yönü, Vatan sevgisine ilham olmak için kaleme aldığımız “Ben Asker oldum” ve Türkün gücünü Tüm Dünyada Haykırdık, Haykırdık Haykıracağız isimli “Türkün gücü” isimli eserler de mevcut.
Annesiz ve babasız insanların yüreğine dokunacak bu” Dünyanın Annesiz çocuklar bir Anne Borcu Var “isimli eser. Aşksız bir albüm olamazdı tabi ki. Güzel bir aşk şarkısı” Vakti Geldi.” Albümde ayrıca ruha iyi gelecek manevi bir ilahi; ” Allah’ımız var bizim ” herkesin kendinden mutlaka bir şey bulacağını düşünüyor ve beğeneceğinizi ümit ediyorum. “

Bunları da sevebilirsiniz