KAPIKAYA’NIN PROGRAMI BELLİ OLDU

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nin programı belli oldu.

Bu yıl 26-30 Temmuz tarihleri arasında 5 gün 4 gece sürecek festival, zengin içeriği ile bütün dikkatleri üzerine toplarken düzenlenecek olan su sporları, havacılık, dağcılık, fotoğrafçılık, workshop etkinlikleri, konserler ve geziler ile eşsiz deneyimler spor ve doğa severlere sunulacak.

Hem Bafra’da hem de bölgede turistik açıdan önem taşıyan, “Bafra’nın Dünyaya Açılan Penceresi” olarak nitelendirilen V. Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde dolu dolu geçecek 5 günün programı.

Kapıkayafest’in ilk gününde:

Wokshop çalışmaları kapsamında Su Kabağı İşlemeciliği, Zembil/ Sepet Örücülüğü, Kilim Dokumacılığı gibi Geleneksel El Sanatları Atölye faaliyetler, Su sporları kapsamında Tekne Gezileri, Kano, Jetski, Roler, Ringo Bot, Dalış, Sportif Faaliyetler Kapsamında, Mini Futbol/Voleybol, Badminton, Ayak Tenisi, Masa Tenisi, Dart, ATV Safari, Zipline, Okçuluk, Basketbol, Trambolin, Tırmanış Duvarı, Bisiklet gibi Decatlon Spor Faaliyetleri, Motor Sporları, Havacılık etkinlikleri kapsamında Yamaç Paraşütü Tandem ve Single Uçuşları, Yamaç Paraşütü Akrobasi Gösterileri, Dağcılıke etkinlikleri kapsamında Hayat Mağarası ve Tepen Deliği Doğa Yürüyüşü, Kaya Tırmanışı, Survivor Yarışması, Şınav Yarışması, Plank Yarışması ve ödüllü yarışmalar ile katılımcılara keyifli anlar yaşatılacak.

Festival açılış merasiminin gerçekleşeceği İkinci gün; Kadınlara özel sportif faaliyetler, Dağcılık etkinlikleri kapsamında Sarı Kilise Doğa Yürüyüşü, Yelken Kanat Şampiyonası, Kuş Cenneti Gezisi düzenlenecek.

Üçüncü gün; Dağcılık etkinlikleri kapsamında Ödüllü Patika Koşusu, Havacılık etkinlikleri kapsamında Yelken Kanat Şampiyonası, Kuş Cenneti Gezisi yapılacak. Aynı günün gecesinde ise sevilen sanatçı İkilem Konseri ile Kapıkayafest şenlenecek.

Dördüncü gün; 16-18 Yaş Büyükler ve Kadınlar olmak üzere Ödüllü Bisiklet Yarışı, Dağcılık etkinlikleri kapsamında Akalan Şelaleri Survivor Parkuru, Kuş Cenneti Gezisi, Yelken Kanat Şampiyonası Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Aynı günün gecesinde sevilen sanatçı Ekin Uzunlar birbirinden güzel parçalarıyla Kapıkayafest’te unutulmaz anılara imza atacak.

Festivalin son günü olan beşinci gün içerisinde ise; Workshop Çalışmaları, Su Sporları, Sportif Faaliyetler, Havacılık Etkinlikleri, Dağcılık etkinlikleri kapsamında Kartal Yuvası Doğa Yürüyüşü, Kaya Tırmanışı ve Yamaç Paraşütü Akrobasi Gösterileri gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin “Cumhuriyet” temasını işleyen ilk festivali olacak olması ile de dikkat çeken 5. Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali 26-30 Temmuz tarihleri arasında doğa ve sporseverleri aynı çatı altında birleştirecek.

Festival’in açılış töreni 27 Temmuz Perşembe günü saat: 10.00’da yapılacak.

 

Bunları da sevebilirsiniz