KAVAK YEG’İN BAŞARISI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kavak Yerel Eylem Grubunun bölgedeki çalışma ve projelerini örnek gösterdi.

Kavak Yerel Eylem Grubu bölgedegerçekleştirdiği çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı tüm YEG’lere örnek gösterdi. Kavakilçesinin kırsal kalkınma sürecine katılmasınısağlamak ve kırsal alanlarda uzun vadede sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan ve Başkanlığını Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun yaptığı Yerel Eylem Grubu, proje ve çalışmaları ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki benzer kuruluşlara örnek gösterildi.  

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzereberaberinde bakanlık yetkilileri ile Kavak’a gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Dairesi Başkan Vekili Özge Tekin, Kavak’ta yapılan çalışmalara hayran kaldı. İlçe kadınların el emekleri ile hazırladıkları yöresel ürünleri de inceleyen Tekin, “ Kavak projeleri ve çalışmalarıile diğer şehirlerimize örnek oluyor ” dedi.

Kavak’ta 2023 yılı IPARD III Programı’nda Yerel Eylem Guruplarının misyonları, bütçeleri, sorunları ve çözüm önerileri başlıklı istişare toplantısında YEG Müdürü Ebru Akman’ınKavak’ta yapılan çalışma ve projelere ilişkinsunumunu ilgi ile izleyen Tekin, ‘’ Yerel eylem grupları tabandan tavana yaklaşım ile kırsal kalkınmaya destek vermektedir. Yaptığınız çalışmaları yerel aktörlerle istişare ederek projelendirmeniz Kavak YEG’in başarısıdır. Kavak’ta sağlanan bu başarı diğer YEG’lereörnek teşkil etmekte. Bundan sonra da çalışmalarınızdaki kamu, özel sektör ve Sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinizin devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Bakanlık heyeti toplantı ardından YEGöncülüğünde kurulan Kavak Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi’ne ziyarette bulunarak ilçe kadınlarının el emekleriyle ürettikleri yöresel ürünleri inceledi.

Bunları da sevebilirsiniz