KAYGUSUZ MAHALLESİNDE “ÇİFTÇİ TARLA OKULU PROJE ÇALIŞMASI” YAPILDI

 

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında biyolojik ve biyoteknik mücadele ile entegre mücadelenin yaygınlaştırılması amacıyla başlattığı, Kaygusuz Mahallesindeki kışlık sebze üretiminde hastalık ve zararlılar ile mücadelede örnek çiftçi tarla okulu çalışması’na katıldı.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen burada yaptığı konuşmasında, ilçemizdeki tarım ve tarım ürünleri ile sulama konularını önemsediğini ve  giderek artan kuraklık karşısında muhakkak yeni yöntemlerin bulunması gerektiği üzerinde durdu.

Kışlık Sebze üretiminde hastalık ve zararlılarla mücadele kapsamında; zirai mücadele, ekonomik zarar eşiği vb. kavramlarda farkındalık oluşturulması, ürünlere göre ana hastalık ve zararlıların tanınması, ürün ve zararlı organizmaların biyolojik dönemlerine göre izlenmesi, kimyasal mücadeleden önce alınması gereken tedbirler, mücadele esnasında dikkat edilecek hususlar, üretim sırasında kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması bilincinin üreticilere aktarılması konularında yetkililer tarafından üreticilere bilgi verildi.

Tarla Okulu Projes çalışmasına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Kibar AK, Bitki Sağlığı Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bitki Sağlığı Karantina Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cahit Coşkun ALTUNOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Muharrem Nas, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Yaşar CAYMAZ, Bafra Tahıl Üreticileri Birlik Başkanı Hasan TOKER ile Amasya, Çorum, Tokat, Sinop, Ordu, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam, Yakakent, Çarşamba, Vezirköprü, Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden temsilciler ve üreticiler katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz