KAYMAKAM DR. POLAT KARA’DAN OKULA TAM NOT

 

Ülkemizin alanında tek okul olan ve Tekkeköy İlçesindeki Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekkeköy İlçe Kaymakamı Dr Polat Kara ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ziyaretinde, okulda eğitim gören öğrencilerin hangi tıbbi cihazların üretimini yaptığı ve üretim süreçleri hakkında bilgi aldılar.
Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknik eğitim Genel Müdürlüğü ile Samsun MEDİKÜM ( Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği) ile imzalanan 10 yıl süreli protokol çerçevesinde açılan Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 60 öğrenci ile faaliyetine başladı. 2022-2023 Eğitim öğretim yılında 275 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.
İSTEYENLER YÜKSEKÖĞRENİMLERİNE DEVAM EDECEKTİR
Ülkemiz için stratejik önem taşıyan Tıbbi Cihaz sektöründe temel üretim, Ar-Ge ve İnovasyon, satış pazarlama alanlarında   ihtiyaç duyulan kaliteli eleman ihtiyacını karşılamaktır. Bu amaçla öğrencilerin mezun olduktan sonra içinde yer alacakları sektörü eğitimleri sırasında tanımaları, ürün çeşitliliğini ve ürün özelliklerini öğrenmeleri; üretilen mamuller üzerinde son kullanıcıların istekleri doğrultusunda inovasyon çalışmaları yapabilme becerileri kazanarak mezuniyetlerinden sonra hazır bir şekilde sektöre geçmelerini sağlamaktır. İsteyen öğrenciler mezuniyetlerinden sonra hemen sektöre geçip çalışmaya başlamaktadır. İsteyenler yükseköğrenimlerine devam edecektir. Yükseköğrenimde okulun hedefleri makine mühendisliği ve tıp mühendisliği alanlarıdır. Üniversiteye gitmeyip çalışmak isteyen öğrenciler işletmelerde çalışmaya başlamıştır. 2021-2022 mezunlarından 33 öğrenci ise yükseköğrenime devam ediyor.
‘ÖĞRENCİLERİ İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ SAĞLAMAKTADIR’
Tekkeköy İlçe Kaymakamı Dr. Polat Kara Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Tıbbi cihaz teknolojileri alanındaki tek okuldur. Bu durum ilçemiz öğrencileri için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Mezun olan öğrencilerin işi hemen bulması hem istihdamı artırmakta hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır” diye belirtti.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz