Kısmetin kapalı mı?

Evvel zamandan beri evlenemeyen genç insanlar kısmetlerinin kapalı olduğunu ve bu yüzden bir türlü evlenemediklerini düşünmüş çareyi başka yerlerde aramışlardır.
Peki ya kısmetinin kapalı değilse ve evlenemeyecekleri kişileri hayatlarına çekiyorlarsa bu kişiler?
Çocukluk döneminde ebebeynlerle kurulan ilişkinin bir benzerini yetişkin hayatlarında arama eğilimindedir insanlar.
Eğer ki çocuk ilgiye ihtiyaç duyduğu zamanda ebebeynlerin ikisinden ya da birinden ilgi göremediyse, ihtiyacı olduğu zamanlarda ebebeynlerinden biri yada ikisi yanında olmadıysa gelecekteki hayatında da ihtiyacı olunca orada olmayacak insanları istemsiz şekilde hayatına çeker.
Aynı şekilde anne-baba arasındaki iletişim problemlerini gözlemleyen çocuk da ileriki hayatında benzer iletişimi ona sağlayacak kişileri hayatına çeker.

Anne ya da baba veya her ikisi tarafından terkedilmiş hisseden bir çocuk ileriki hayatında da onu terkedecek kişileri hayatına çekmek konusunda eğilimli olabilir.
Kısaca kısmetinin kapalı olduğunu ya da devamlı evliliğe uygun olmayan kişilerin denk geldiğini düşünen kişiler önce kendi çocukluğuna inmeli ve anne-baba ilişkisini gözden geçirmeli. Kişi anne babasıyla yaşadığı deneyimin benzerini kendine yaşatıyor ya da tam zıttını yine kendisine zarar verecek şekilde deneyimliyor olabilir.
Kendi kişisel deneyimlerimi katmak gerekirse eğer kısmetinin kapalı olduğunu düşünen kişilerin neredeyse hepsinde çocukluktan gelen problemler olduğunu bizzat gördüm.
Yani ilişkilerinin düzeltmesini ve kısmetinin açılmasını isteyen kişilerin öncelikle çocuklukta yaşanmış problemleri çözmesi gereklidir.
Kimisi bu durum açığa çıktığında kaçınma davranışı gösterebilir ve çocukluğunun harika geçtiğini söylemekle beraber bu konuya dikkat etmeyebilir.
Zaten meselemiz çocukluğun iyi ya da kötü geçmesi değil orada oluşmuş kazanımlardır. Bu

kazanımlar şuanki hayatımızı etkiler. Dikkat etmediğimiz, umursamadığımız çocukluk kazanımları şuanki problemlerimizin ana sebebi olabilir.
Değişimin tohumlarını atmanız dileklerimle…

Meliha Aysun KOZAL

Bunları da sevebilirsiniz

Kısmetin kapalı mı?” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.