LÂDİK (İBİ VE HAVZA OVALARI SULAMASI) PROJESİ NEDEN YATIRIM PROGRAMINDAN ÇIKARILDI?

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi vererek Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) projesini sordu.

Lâdik, Havza Ve Kavak Havzası İçin Son Derece Önemli

 

Usta,’’2015 yılında 92.000.000 TL proje tutarıyla Yatırım Programına giren ve zamanla yükselerek 2019 yılında 183.098.000 TL proje tutarına erişen, Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) projesi; Samsun ili Lâdik, Havza ve Kavak havzası için son derece önemli bir sulama projesidir” dedi.

2015 Yılında Programa Alınmıştı

Projenin 2015 yılında programa alındığını vurgulayan Usta, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2020 ve 2021 Yılı Yatırım Programlarında yer almadığını söyledi.

Usta, Bu Gelişmelerden Yola Çıkarak Şu Soruları Sordu:

  • Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) projesi neden Yatırım Programından çıkarılmıştır?

  • Bölgemiz tarım verimliliği ve çiftçi geliri açısından son derece önemli olan bu sulama projesinin Yatırım Programından çıkarılmasını çiftçinin ve Samsun’un gözden çıkarılması olarak değerlendiriyoruz. Bu kararı kim vermiştir? Hangi şekilde vermiştir?

  • 2022 Yılı Yatırım Programına tekrar dahil edilecek midir?

  • Her programda bitiş tarihi ötelenen bu projenin 2022 Yılı Yatırım Programına alınması durumunda tahmini bitiş tarihi ne olacaktır?

  • Bölgedeki vatandaşın sulama ihtiyacını nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?

Resim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz