Merkez OSB Servet Beytekin Camii ibadete açıldı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SeralEv ve Otel Tekstil San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kadir Beytekin’in 12 binden fazla kişinin istihdam edildiği Samsun Merkez OSB’de babası Servet Beytekinadına yaptırdığı camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Samsunlu hayırsever iş insanı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Seral Ev ve Otel Tekstil San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kadir Beytekin’in, fabrikasının da bulunduğu Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırdığı babası Servet Beytekin’in adını taşıyan cami düzenlenen törenle açıldı. Altı ay gibi kısa bir sürede tamamlanan caminin açılışı öncesi kurban kesilerek, mehter marşı çalındı. Ardından da, Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu.

Vali Dağlı: “Seral ailesine nasip oldu
Açılışta konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’un en büyük OSB’sinde böyle bir camiye ihtiyaç olduğunu belirterek, “2021’in son gününde çok hayırlı bir iş için bir araya geldik. Camimiz OSB’ye, burada yaşayanlara ve Samsun’a hayırlı olsun. Bu sanayide gerçekten bir cami ihtiyacı vardı. Eskiden beri dile getirilen bir husus olmasına rağmen bir türlü diğer işlerden dolayı başlanamamış ama Seralailesiyle böyle bir konuda mütalaa yaptığımızda sağ olsunlar cami yapımını üstlendiler ve Servet Beytekin Camisi’ni yaptılar. Burası 24 saat çalışılmasına rağmen cuma günü daha yoğun olacağı için daha mütevazi bir yapı ve bahçesi daha çok kullanılacak bir alan olarak tasarlandı. 2021 Haziran’da caminin temelini atmıştık ve 6 ay geçmeden caminin inşaatı bitti. Hayrın tadını alan, hayrın devamını getiriyor. Ben bunu gördüm. Hem dünya hem de ahiret için çalışıyoruz. Bu manada hem üretimimizi yapacağız hem istihdamı sağlayacağız, bunlar da önemli hayırlı ancak bu tip tesisler, camiler, okullar, sağlık kuruluşları da çok önemli. Açılışını yaptığımız bu güzel eserin ilimize ve sanayi çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Demir: “Eksiklik giderildi
Kazandırılan cami ile birlikte Merkez OSB’nin cami eksikliğinin giderildiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Samsun’da imkanı ve gücü olan değerli iş insanlarımız ve kardeşlerimizin Samsun’a kazandırdığı birçok eser var. Dünya geçici. Allah’ın nasibiyle kazanıyoruz. Ruh bedenden ayrıldığı zaman dünyaya ait her şey dünyada kalacak. Öbür aleme gidecek olan ruh, her şeyin hesabını verecek. Bugün de Erol Kadir Baytekin kardeşimiz güzel bir camiyi şehrimize kazandırdı. Türkiye’ye örnek olacak güzel eserleri Samsun’a kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Beytekin: “Şükürler olsun bize nasip oldu”

Camiyi yaptıran Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Seral Ev ve Otel Tekstil San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kadir Beytekin de konuşmasında, “Ülkemiz için, binlerce kişi için değer yaratan, şehrimizin ilk organize sanayi bölgesinde maalesef bir camiimiz yoktu. Cami yalnızca bir ibadethane değil, aynı zamanda muhabbetin, tanışmanın, kaynaşmanın, dayanışmanın yeridir. Cami öğrenmenin ve öğretmenin, istişarenin, diyaloğun, danışmanın mekânıdır. Biz bunun eksikliğini yıllardır hissediyorduk. Şükürler olsun ki bu ibadethaneyi kazandırmak bizlere nasip oldu. Bugün de bu anlayışla organize sanayi bölgemize kazandırma lütfuna nail olduğumuz, kıymetli babamın adını yaşatacak Servet Beytekin Camii’nin ibadete kazandırılması vesilesiyle birlikteyiz. Bu niyeti gönlümüze düşüren ve başlamayı ve kazasız belasız bitirmeyi lütfeden Allah’a hamdolsun. Bu eserin buraya yapılmasını bizlere işaret eden Sayın Valimizden, akıl terini, alın terini, emeğini akıtanından, bu heyecanımızı gururumuzu bizlerle paylaşan sizlerden ve bu isteği gönlüme nakşeden kıymetli babamdan Allah razı olsun. Rabbim bu ibadethanenin içini maneviyatla doldurabilmeyi nasip etsin” dedi.

2021 yılının son Cuma namazını kıldılar

Konuşmaların ardından Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Merkez OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Eldemir tarafından, Erol Kadir Beytekin’eteşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra da İl MüftüSeyfullah Çakır tarafından dua edilerek, açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlar hep birlikte cami de 2021 yılının son Cuma namazını kıldı. Açılış törenine ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver,Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun eski Milletvekili Adem Yıldız, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, iş insanları ve OSB’de çalışan emekçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz