SAMSUN İÇİN SIKI PAZARLIK

 

Samsun’un ilçe belediye başkan adayları neden bir türlü açıklanmıyor?

AK Parti ile MHP arasında Samsun’un ilçe belediye başkanlığının bölüşülmesi konusunda çok sıkı pazarlıklar yapılıyor.

AK Parti, MHP’ye şuanda zaten MHP’nin elinde olan Asarcık ilçesi ile beraber bir küçük ilçe daha vermek istiyor.

MHP ise en az Samsun’un yedi ilçesine talip. Bir hassa İlkadım ilçesi üzerinde çok sıkı bir pazarlık yapıyor, adeta;

İlkadım olmazsa olmazımız, kırmızı çizgimizdir ” diyor.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı açıklama ile bu pazarlığı gözler önüne seriyor.

Bakalım sonuç ne olacak.

İTTİFAKTA 7 İLÇE SANCISI

Ak Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı görüşmelerinde Ak Parti’nin MHP’ye 2 ilçe önerdiğini söyleyen Erhan Usta, konuyla ilgili açıklama yaptı. Samsun için Cumhur İttifakı konusunda görüşlerini anlatan Usta, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde söylediği, “Jest ile rest arasında sadece bir harf var” sözünü hatırlatarak, Cumhur ittifakının MHP için Samsun’da “olmazsa olmaz” olmadığını vurguladı.

İLKADIM’DA ISRARLIYIZ

Samsun için Cuhur ittifakının görüşmelerinin devam ettiği bildiren Usta, “Görüşmelerde şuan için sorun yok, müzakereler sürüyor, uzun bir süreç. Sürecin uzamasının nedeni Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimlerde çok iddialı olması. Dolayısıyla bu iddia da görüşmelere yansıyor. İlkadım’ın olmazsa olmaz olarak iletildiği hakkında bilgim yok ama milletvekili olarak ‘İlkadım olmazsa olmaz’  diyorum. Olmazsa olmazımız İlkadım. Büyükşehir Belediyesi dahil Samsun’un bir çok ilçesini alabilecek durumdayız. Eğer ittifak yapılıyorsa bunun ittifaka adil bir şekilde yansıması lazım. İlkadım ve Büyükşehir bizim sandıktan çıkarabileceğimiz yerler. Bunların haricinde bir çok ilçe belediyelerini de alabiliriz” ifadelerini kullandı.

7 İLÇE MUTLAKA MHP’YE BIRAKILMALI

Ak Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinde 7 ilçe sitediklerini ifade eden Usta, “Türkiye geneli için değil de Samsun için konuşmak gerekirse, Büyükşehir dahil bütün ilçelerde iddialıyız. Dolayısıyla bu iddiamızı karşılayacak, tabanımızın, ülküdaşlarımızın bu beklentisini karşılayacak ölçüde ilçe bırakılması lazım. İlkadım şu andaki yapılan tüm anket sonuçlarıyla ve halk ile yapılan sohbetlerde rahatlıkla ilçe belediyesini alabildiğimizi görüyoruz. Bu anlamda da İlkadım konusunda ısrarlıyız. İlçe sayısını net belirtmek olmaz ama yedi ilçenin bize bırakılmazı bizim asgari isteğimiz. Biz bunu kimseden iyilik olsun diye istemiyoruz. Bugün sokağa çıkıp bunu sorup araştırdığınızda, anket yaptırdığınızda bunu net olarak görüyorsunuz. Yani Milliyetçi Hareket Partisi burada hakkı olanı istiyor. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselen bir trendi var. Bunun da ittifaka yansıması lazım” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz