MÜDÜR ZAHİT KÖSEOĞLU: ‘GÜLBAHAR HATUN ANAOKULUN’DA EĞİTİMİN ADINA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR’

 

Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “İlçemizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri ve ülkemizi daha ileriye taşımaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ”dedi.
Canik Gülbahar Hatun Anaokulunu idarecilerinden bilgi alarak çocuklarla sohbet eden Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu,  okul öncesi eğitime devam konusundaki yükselişinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Müdür Zahit Köseoğlu ü,”Canik Gülbahar Hatun Anaokulun ’da okul öncesi okullaşma oranı günden güne artıyor ”dedi.
‘EV ZİYARETLERİNDE BÜYÜK BAŞARILAR SAĞLADILAR’
Okul devamsızlık oranının yüksek olduğu Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Gülbahar Hatun Anaokulunu ziyaret eden Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Hem Bakanlığımız hem bizler Eğitimin temelinin okulöncesi eğitimden başladığının bilincinde olarak okullaşma oranının arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özelikle bu bölgemizde okula devamsızlık konusundaki önyargıyı kırmak için yıllardır öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından sürdürülen üstün bir çaba var. İdareci ve öğretmenlerimiz okulöncesi eğitime devam etmeyen öğrencilerimizin takibini hiç bırakmadılar. Gerek ev ziyaretleri ile gerek bireysel görüşmeler ve aile eğitim seminerleri ile Okulöncesi Eğitimin neden olmazsa olmaz olduğunu ailelere anlatarak, dezavantajlı grupların okulöncesi eğitime devamlılıklarını sağlamaya yönelik projeler yaparak hiçbir öğrenciden aidat almayarak öğrencilerin okula devam etmelerini sağladılar ”diye konuştu.
‘BU DURUMUN ÇOK SEVİNDİRİCİ VE UMUT VERİCİDİR’
Artık bölge halkında bir okulöncesi bilinci oluştuğunu, gönüllü olarak velilerin gelip çocuklarını okula kayıt ettirdiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu,“Gülbahar Hatun Anaokulumuzda yılın on iki ayı eğitimin devam ettiğini gerek yaz okullarımız gerekse Manevi eğitim sınıflarımızla özellikle çalışan annelerimizin çocuklarının sıcak ve  güvenli bir ortamda eğlenerek öğrenmelerine eğitim almalarına vesile olduk.  Bakanlığımız başlattığı destek programlarıyla maddi durumu yetersiz ailelerimizin çocuklarının her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız. Gelinen aşamada bölgede okulöncesi eğitim imkanlarından yararlanmayan çocuğun kalmadığını, bu durumun çok sevindirici ve umut vericidir.  Bu vesileyle memnuniyet duyuyoruz. Artık bu bölgede okula devamsızlık konusunun değil okul başarılarının konuşulmasını arzu ediyoruz. Bu kutsal görevde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan üstün çaba gösteren, emek veren Gülbahar Hatun Anaokulu  idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz