Murzioğlu: “30 Ağustos zaferi, tarihimizin gurur günüdür”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu tarihi günün, milletimizin bağımsızlık ve birarada yaşama iradesinin en net ifadesi olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mesajında, 1922 yılında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, tarihimizin en önemli başarılarından birisi olduğunu ifade etti.

“Tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmak zorundayız”

Tarihte kazanılan zaferlerin Türk milletinin inancını ve kahramanlığını gösterdiğini kaydeden Murzioğlu, “Tarihimiz göstermiştir ki; milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. 30 Ağustos 1922, milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğinin ilan edildiği tarihtir.Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür. Ecdadımızın bize kazandırdığı bu güzel tarihe ve değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Samsun iş dünyası olarak; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkanlarıntemellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz