Murzioğlu: “Cumhuriyet tarihinin miladı”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günü olduğunu söyleyen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 104 yıl önce şehrimizde yakılan kurtuluş meşalesinin ilelebet sönmeyeceğini ifade etti. 19 Mayıs ruhunun milletimizin karakterini yansıttığını belirten Başkan Murzioğlu, “Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan eden aziz milletimiz, bugün tarihindeki şanlı sayfalardan birisinin daha yıl dönümünü yaşamaktadır. Milli mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunumuza ayak basışının 104’üncü yıldönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz” dedi.

“Gençlerimize güveniyoruz ve destekliyoruz”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs gününü gençlere armağan etmesinin ayrı bir anlamı ve değeri olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Atatürk geleceği gençlerin ellerinde, yüreklerinde görmüş ve onlara daima güvenmiştir. Gençlerimiz, verdiğimiz şehitlerin, bu büyük mücadelenin bilincinde olarak 19 Mayıs ruhunu ilelebet taşıyacaktır. En ufak bir şüphemiz yoktur ki; gençlerimiz bu ülkeye daha da güzel bir yarın kuracaklardır. Bizler de onlara tecrübelerimizle ışık tutmalıyız. Samsun iş dünyası olarak, Aziz Atatürk’ün yaktığı meşalenin ışığında, muasır medeniyetler seviyesini yakalamak için her gün daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

Bunları da sevebilirsiniz