Murzioğlu: “Kadınlar, ekonominin ve üretimin en önemli gücü”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kadınların ekonominin ve üretimin de en önemli gücü olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki; kadınlarımıza fırsat verildiğinde başaramayacakları hiçbir görev yoktur” dedi. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açıklamasında, kadınların ekonominin ve üretimin de en önemli gücü olduğunu söyleyen Başkan Murzioğlu,  “Hepimizi yetiştiren, büyüten kadınlar, aslında hayatın yönetmeni oldukları gibi iş dünyasının da gerçek ortaklarıdır. Zenginliğe hızla ulaşmak istiyorsak kadın girişimcilerimizin sayısını artırmalıyız. İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın hayatın her alanında aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğudur. Daha hızlı büyümemiz ve gelişmemiz için en az erkekler kadar kadınların da iş dünyasına vereceği katkıya ihtiyacımız var. Tek kanatla uçmak mümkün değil. Yani bizim uçmamız için iki kanadımızın da sağlam olması gerekiyor” diye konuştu.

“Kadın girişimci sayısının artmasına her zaman destek verdik”

“Varlıklarıyla hayatı anlamlandıran ve yaşanabilir kılan kadınlarımız, aydınlık bir geleceğe giden yolda sahip olduğumuz hem en büyük gücümüz, hem de en büyük desteğimizdir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Murzioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir ülkedeki kadın hakları ve onlara verilen değer, o toplumun uygarlık karnesidir.  Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Gerek çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun nezdinde, gerekse Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, bu ekonomik gelişme ve kalkınma yolculuğu içinde kadınlarımızın girişimciliğinin geliştirilmesine, kadınlarımız arasında girişimci düşüncenin giderek daha fazla yaygınlaştırılmasına her zaman büyük önem verdik. Yaklaşık 14 yıldan bu yana Kadın Girişimciler Kurulumuz aracılığıyla ilimizdeki kadın girişimciliğinin hem nicelik, hem de nitelik olarak artması amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyoruz ki; kadınlarımıza fırsat verildiğinde başaramayacakları hiçbir görev yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Samsun iş dünyası adına yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz