Murzioğlu’ndan 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ulu Önder Atatürk’ün,19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının milletin kaderini değiştiren tarihi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Murzioğlu yayımladığı mesajında, 19 Mayıs’ta başlayan Kurtuluş Savaşı’nın, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisi olduğunu belirtti. 19 Mayıs 1919 tarihinin, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirten Murzioğlu, “Ulu Önder Atatürk’ün,19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi bir başlangıçtır.Bu tarihte, işgal güçleri altındaki topraklarımıza Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş ve sonrasında bu tohumların nasıl tuttuğunu ve ülkemizin dört bir yanında bağımsızlık çiçekleri olarak açtığını bütün dünya görmüştür. 19 Mayıs 1919 bizler için çok derin anlamlar içeren tarihi bir gündür. Bugünlere kadar uzanan büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günüdür.Milli mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 101. yıldönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 101 yıl önce kentimizden yaktıkları kurtuluş meşalesi hiçbir zaman sönmeyecek” diye konuştu.
“Gençlerimize güveniyoruz”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs gününü gençlere armağan etmesinin ayrı bir anlamı ve değeri olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bu büyük destanı, Türkiye’nin inanılmaz başarı hikayesini devam ettirecek olan dinamik, Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi gençlerimizdir. Onların gözlerindeki ışık, içlerindeki araştırmacı, girişimci ruh bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyenin en ileri noktasına ulaştıracaktır. İş dünyası olarak, bizden sonra gelecek genç nesillerin bizim yaptıklarımızdan çok daha fazlasını gerçekleştireceklerine inancımız sonsuzdur. Yeter ki gençlerimize bu güveni hissettirelim ve onların önünü açalım. Oda olarak tüm üyelerimizle, bu görevin sorumluluk bilinci içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına gençlerimizin ve bütün milletimizin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzeregazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz