Murzioğlu’ndan 23 Nisan mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin;  sadece kurtuluş mücadelesinin değil, mücadelenin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çağdaş uygarlık yolculuğunun da en önemli kilometre taşlarından olduğunu söyledi.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu, yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.  Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının, sadece kurtuluş mücadelesinin değil, mücadelenin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çağdaş uygarlık yolculuğunun da en önemli kilometre taşlarından olduğunu ifade eden Murzioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile egemenliğin millete geçtiğini ve Türk toplumunun, demokratik bir ortamda hak ve özgürlükleri kullanabilmenin bilinciyle yeniden şekillendiğini belirtti.

Murzioğlu: “Yarınlar daha aydınlık ve kalkınmış olacak”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğum günü olan 23 Nisan’ı bir kez daha büyük bir gurur ve sevinçle kutladıklarını kaydeden Başkan Murzioğlu, “Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak, aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının teminatının çocuklar olduğunu her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk, bu bilinçle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı böylesine önemli bir günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin bir göstergesidir. Bizlere emanet edilen; ulusal egemenlik, demokrasi ve laiklik kavramları da çocuklarımızın emin ellerinde geleceğe taşınacaktır. İnanıyoruz ki; yarınların Türkiye’si çocuklarımızla daha aydınlık, daha mutlu, daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Samsun iş dünyası adına, aziz milletimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Bunları da sevebilirsiniz