Nebiyan Festivali 15 Kasımda

15 Kasım da düzenlenecek olan Nebiyan Festivali için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Samsun’da doğaya,doğal yaşama spora ve sağlıklı yaşama önem veren herkes hazırlıklar için elini taşın altına koymuş durumda.

Festivalimize katılacak misafirlerimizin www.nebiyanyaylasi.com adresinden çadır alanı ve etkinlikler için kayıt yaptırması rica olunur.

FESTİVAL HAKKINDA

Karadeniz’in terası olarak tanımlanan 19 Mayıs İlçe Merkezinin güneyinde, 1224 metre yükseklikte, Nebiyan Dağında birbirinden farklı spor dallarını aynı ortamda sunarak, doğa severleri bir araya getirmeyi hedefleyen Nebiyan Doğa Festivalinin ilkini gerçekleştiriyoruz.

‘’Festivalin En Güzeli Nebiyan’da olur ‘’

19 Mayıs İlçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Nebiyan Dağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi ilan edilen, boyları 50 metreyi geçen gürgen ağaçlarının olduğu, Nebiyan suyu, Nebiyan Fasülyesi ve Nebiyan Kestanesi ile marka olan doğa harikası bir bölge. Bu bölgede ilk olan Nebiyan Doğa Festivalimizde 3 gün 2 gece ÇADIR KONAKLAMALI festivalimize hazır olun.

Sonbaharın birbirinden güzel renklerini burada bulacaksınız. Ödüllü FOTO SAFARİ etkinliğimizde Nebiyan Dağı’nın binbir farklı renklerini arıyoruz.

Tahta araba yarışması Ödüllü TAHTARALLİ’de en iyi ben yarışırım diyorsan bu etkinlik tam sana göre. 

Nebiyan Dağının markası olan Nebiyan Fasülyesinin yemeğini en güzel ben yaparım diyorsan Ödüllü NEBİYAN FASÜLYESİ TAT YARIŞMASI seni bekliyor.

Bu bölgenin en iyi hayvancılığını ben yapıyorum diyorsan da Ödüllü BUZAĞI GÜZELLİK YARIŞMASINA bekliyoruz.

NEBİYAN DOĞA FESTİVALİ kapsamında kuracağımız ZİPLİNE’de keyifli vakit geçirebilir, 19 Mayıs, Bafra, Atakum Manzaralı Karadeniz’in en büyük SALINCAĞI’nda sallanabilirsin. PARAŞÜTDAĞ BİSİKLETİMOTOKROSATVOFF-RAODWOSWOS gösterilerinde renkli anlara şahitlik edebilir, ORGANİK PAZAR’da ve STAND’larda el emeği ürünlerden alış-veriş yapabilir, KAMP ATEŞİ etrafında, Kemençe – Tulum eşliğinde eğlenebilirsin.

( Bu arada gürgen ağaçlarının altında, gazel yapraklarının içerisinde OPERA ve BALE gösterilerine denk gelirsen de sakın şaşırma çünkü burası NEBİYAN. )

İnternet sitesi üzerinden ÜCRETSİZ olarak kayıt yapan katılımcılarımız, kamp alanına yakın restoranlarda uygun fiyata yemeklerini (Kahvaltı-Sac Kavurma-Alabalık-Izgara- Kuzu Çevirme) yiyebilir. Ayrıca Festival alanında ayrılan özel stantlarda bölge sakinleri yerel ürünler satarken, ticari kuruluşlar da uygun fiyatlarda ihtiyaç ürünleri satabilecek.

Bu yıl bir ilki gerçekleştiren 19 Mayıs Belediyesi, bu etkinlikte hiçbir kâr amacı gütmemektedir. Tek amaç 19 Mayıs İlçesinin Turizm alanındaki değerlerini tanıtmaktır.

( Çadır Konaklama – Yarışmalara Katılım –Stand ve Organik Pazar Yerleri- Gösteriler – Salıncak ÜCRETSİZDİR )

Bunları da sevebilirsiniz