OMÜ-YÖS 32 ÜLKEDE BAŞARIYLA UYGULANDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜYÖS 2023) 32 ülke ve 56 merkezde başarıyla uygulandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 2023 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı, büyük özveri ve başarıyla gerçekleştirildi. Sınav, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan 32 farklı ülkede 56 farklı sınav merkezinde, 5 farklı dilde gerçekleştirildi.

SINAVA YAKLAŞIK 7 BİN BAŞVURU OLDU
Büyük özveri ve başarı ile gerçekleştirilen 2023 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı, 21 Mayıs Pazar 2023’te Türkiye saati ile 13.00’te başlayıp 15.00’te sona erdi. Katılımcıların kendi dillerinde girdiği sınava yaklaşık 7 bin başvuru oldu. Sınavın düzenlenmesine katkıda bulunan 19 Türk üniversitesi öğrencilerin katılım ve tercih sürecini kolaylaştırmak ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için titiz bir çalışma yürüttü.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ORTAK TERCİH SİSTEMİ
OMÜ, yabancı uyruklu öğrencilerin katılım ve tercih sürecini kolaylaştırmak ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için titiz bir çalışma yürüttü. Farklı ülkelerden gelen katılımcılar, kendi dillerinde sınavlara girdi ve küresel bir sınav atmosferinde bir araya geldiler. Yabancı öğrencilerin katılımını teşvik etmek ve onlara küresel bir eğitim ortamı sunmak için gerçekleştirilen ve bir OMÜ geleneği haline gelen 2023 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi; 19 farklı üniversite ortak tercih sistemi etrafında toplandı. Bu sayede OMÜ-YÖS’e giren adaylar ortak tercih “yostercih.omu.edu.tr/” sistemini kullanarak 19 farklı üniversitenin lisans ve önlisans programlarını rahatlıkla tercih edebilecekler.

DİJİTAL SINAV GÜVENLİĞİ ÜST DÜZEYDE “MUHTAR.OMU.SH”
OMÜ-YÖS 2023′ de sınav güvenliğini arttırmaya yönelik bir uygulama gerçekleştirildi. Bu uygulama “muhtar.omu.sh“ sayesinde sınava dahil olan tüm öğrencilerin sınav giriş belgelerinde yer alan biyometrik bilgiler personellerce sınav öncesinde karşılaştırılarak doğrulandı. Bu sayede sınav güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. UZEM yazılım ekibi tarafından geliştirilen muhtar.omu.sh sayesinde OMÜ YÖS’ün güvenilirliği bir kat daha artmış oldu.

Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz