ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ YÜKSELİYOR

Bafra Belediyesi tarafından Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde yapımına başlanan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan bölgenin ilk olma özelliğine sahip Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ile ilçede dağınık bir şekilde faaliyet gösteren esnafları aynı çatı altında bir araya getirmek, seri ve entegre üretimi canlı tutmak, istihdamı artırmak, üretim şartlarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek hedefleniyor. 

 BETON DÖKÜM AŞAMASINA GEÇİLDİ

11 Bloktan oluşacak Bafra’nın örnek gösterilen projesinde A Blok içerisinde yer alacak 20 adet dükkânın demir imalatı tamamlanarak temel beton döküm aşamasına geçildi. Haftasonu beton dökümüne başlayan ekipler, 8000 metrekarelik alanın temel beton dökümünü gerçekleştiriyor.

Söz konusu projede yapımı devam eden blokta her dükkân 9 metre kat yüksekliğine, 400 metrekare kapalı alana, 240 metrekare açık alana sahip olacak. Her dükkânın 5 metre genişliğe 5 metre yüksekliğe sahip araç giriş kapısı, 1 adet personel giriş kapısı, 1 adet yangın çıkış kapısı bulunacak. Her dükkânda birer adet lavabo, 10 tonluk vinç taşıyıcı guseler yer alacak.

“SORUNLARI SADECE KONUŞAN DEĞİL, SONUCA ULAŞTIRAN OLACAĞIZ”

Bafra’nın sadece bugünü için değil yarınları için de yatırımlarına devam edeceğinin altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, haftasonu beton dökümüne başlanan Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kılıç incelemelerin ardından çalışmalar hakkında şunları söyledi: “İlçemiz için büyük öneme sahip projemiz yükselmeye devam ediyor. Esnaflarımızın daha modern, sağlıklı ve iyi şartlarda çalışıp üretebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin demir imalat çalışmaları tamamladı. Tamamlanan alanda beton döküm çalışması ekiplerimiz tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor. Yine söz konusu projemizde altyapı bağlantıları için ilgili kurumlarla görüşerek yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnşallah proje tamamlandığında ilçemizin sanayideki altyapısı da güçlenmiş olacak. İstihdam ve üretim de canlanacak. Bizler ilçemizde sorunları sadece konuşan değil, çözüm üreterek sonuca ulaştıran olacağız. İnanıyorum ki örnek projemizi Bafra’ya kazandırdığımızda esnaflarımızın ve hemşehrilerimizin yüzündeki gülümseme her şeye değecek.”

Bafra Belediyesi tarafından yürütülen bu kapsamlı proje tamamlandığında 420 Adet Sanayi Dükkânı, 40 Adet Ticari Amaçlı İş Yeri (kargo, showroom vb.), Akaryakıt İstasyonu, Otopark Alanları, Sosyal Alanlar, Sağlık Tesisi Alanı, Depolama Alanı, İdari ve Hizmet Binası, Anaokulu Alanı, Teknik ve Meslek Lisesi ilçeye kazandırılmış olacak. Bu sayede bölge ekonomisinin büyümesine, istihdam olanaklarının artmasına ve sanayi altyapısının güçlenmesine önemli derecede katkı sağlanmış olacak.

Bunları da sevebilirsiniz