Osman Yılmaz’dan Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki ŞİDDETLE KINIYORUZ

SAMKON Genel Başkanvekili ve Ankara Samsun Federasyonu(ASFED) Osman Yılmaz, İsveç’te yaşanan Kur’an-ı Kerim yakılması olaylarına çok sert tepki göstererek, “Şiddetle kınıyoruz” dedi.

SAMKON Genel Başkanvekili ve Ankara Samsun Federasyonu(ASFED) Osman Yılmaz’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması eylemlerine izin vermesine tepki gösterdi.

Yılmaz, açıklamasında İsveç hükümetini, Türkiye ve İslam düşmanlığı yapan eylemcilere göz yumması nedeniyle kınadıklarını belirterek, Kur’an-ı Kerim’i hedef alan saldırıları ise asla kabul edemeyeceklerini belirtti.

SABRIMIZI ZORLAMASINLAR
İsveç’te son süreçte Kur’an-ı Kerim yakma olaylarının arttığını bu duruma müdahale eden vatandaşların ise İsveç polisi tarafından gözaltına alındığını belirten Osman Yılmaz, konuyla ilgili şunları dile getirdi:
“Müslümanlar olarak kutsal kitabımızın yakılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu ve bunun gibi olaylara göz yuman İsveç hükümetini de protesto ediyoruz. İsveç hükümeti, Kur’an-ı Kerim yakan alçakları önleyeceği yerde, duruma müdahale eden kişileri gözaltına alarak, bu alçak eylemleri desteklediğini açık açık belli etmiştir. Bu çirkin ve kabul edilemez eylemler, özgürlük tanımı ile ifade edilemez. Hiç bir ülkenin, hiç bir devletin yönetim anlayışında toplumların kutsal kitabının yakılması, özgürlük olamaz. İsveç hükümetini daha fazla sabrımızı zorlamamaya ve bu aşağılık eylemlere biran evvel son vermesi için gerekeni yapmaya davet ediyoruz.”

Bunları da sevebilirsiniz