Otel Fiyatları Neden Arttı?

Yerli Turist Tatil için ne tarafa yönelecek!

Hükümetin resmi açıklamalarına göre bu yıl Türkiye’ye sezonda 48 milyon turist gelmesi bekleniyor.  2015 yılındaki sayının 2018 yılında yakalandığını belirtilirken, Turizm Bakanı ise turizmde + %23’lük bir turist artışı olacak diyor.
Peki turizm bu kadar güzel olacaksa, otel fiyatları iç pazarda neden geçen seneye oranla %50 arttı?
Erken rezervasyon fiyatlarını açıklayan oteller,  2018 yılındaki fiyatlarının ortalama %50 üstü ile çıkış yaptı.
Tahmini ön görüler seçimden sonra dövizin artacağı yönde. Otelciler de bunu göz önünde bulundurarak maliyetlerini dövizin en yüksek olabileceği kura göre ayarlamış bulunuyorlar. Dolayısıyla iç pazar fiyatları pahalandı ve de yabancı turist geleceği düşünülerek iç pazarda kontenjanlar sınırlı hale getirildi.

Yani otellerde %25 olan yerli turist kontenjanı bu yıl %10’a düşüyor. Dolayısıyla birçok otel erken rezervasyonda satışlarını tamamladığında yer sıkıntısı da yaşanacak.

Bir tarafta ise geçen yıl otellerde yaşanan kalite ve hizmet düşüklüğü bu yıl fiyatların artmasıyla otellerde kaliteyi artıracak.

Yerli turist iç pazarda bütçesine uygun otel bulmakta zorlanacağı gibi parası olduğu halde yerde bulamama sıkıntısı yaşayacağından, bu durum düşünülerek uygun fiyatlı yurt dışı tur paketleri düzenleniyor. Ancak şu var ki dövizin artması söz konusu olduğunda yurt dışı turu da bir alternatif olmaktan çıkacak.

Alternatif Ekonomik Tatil İmkanı!

Bu yıl otel fiyatlarının artışı ev kiralama sektörünün önünü açacak gibi gözüküyor. Ev kiralama sektöründe birçok vatandaşı mağdur eden kişilere karşı ise turizmciler kolları sıvadı. Yurtdışı ve yurtiçi pazara hakim önde gelen bir tur operatörünün desteklediği Tatil Evleri ve Yat Kiralama Hizmeti bu yıl yerli turiste ekonomik ve evlerindeki konforu aratmayan tatil fırsatları sunmaya hazırlanıyor.
Ayrıca muhafazakâr aileler ve balayı çiftleri içinde özel havuzlu, korunaklı villalar tercih sebebi olabilir. Sayı arttıkça fiyatın avantaja dönüştüğü Tatil Evleri yerli turistin yüzünü güldürecek gibi.
Villa yanı sıra tekne ya da yat kiralama hizmetiyle de lüks tatil yapma imkanı sunan butik hizmet anlayışı beklenenin ötesinde alışkanlık olabilecek hizmet türü yaratabilir.
Ocak ayından itibaren erken rezervasyon villaları ve yat kiralama fiyatları ile her aileye her bütçeye uygun tatil fırsatları sunulmaya hazırlanıyor.
Turizm pazarında yerini almaya hazırlayan Tatil Evleri ve Yat kiralama Hizmeti 2019 da başlayacak olup, evden otele tatil anlayışını evden eve tatil mantığı ile ikiye ayırabilir..

Bunları da sevebilirsiniz