TURİZM ve ÖNEMİ NEDİR?

TURİZM

Turizm deyince insanların aklına ilk olarak tatil, otel, konaklama gibi faaliyetler ve belirli başlı markalar gelmektedir. 
Turizm oysaki, sadece insanların seyahat ettikleri, tatil ihtiyaçlarını karşıladıkları, konaklamalarından doğan olaylar ve bu ilişkilerin bütünü olması dışında; 
Turizm bir ülkenin dışarıya açılan en önemli tanıtım ve reklam penceresidir.”
Turizm, ülkelerin kültürel değerlerini, coğrafi güzelliklerini, sanayi yapılarını, İş dünyalarının nasıl çalıştığını gözler önüne seren önemli bir dünyadır. 
Turizm ile ülkeler tanınırken pazarlar tespit edilir ve o ülkelere yatırım yapmak amaçlı yeni kanallar açılır. 
Turizm demek sadece keyfi olarak düşünülmemelidir. 
Devletin Turizm kanallarına sağladığı imkanlardan ziyade her İlin yetkili kurumlarına da bölgelerindeki değerleri ortaya çıkarma konusunda önemli görevler düşmektedir. 
Bölgedeki oteller, müze ve ören yerleri, seyahat firmaları, kültürel özellikleri tanıtmak amaçlı kurulan satış mağazaları, seyahat acenteleri hepsi bir bütündür.

Bu bütünlere dikkat ederek zincirin halkaları gibi sırayla hepsi değerlendirilmeli eksik olan halkalar eklenmeli ve bölgelere değer katılmalıdır. 

Bölgelere gerekli kanallar yetkili kurumlar tarafından oluşturulduktan sonra iş adamları yatırım yapmak için kurumlara zaten destek olacaklardır. O yüzden Turizm değeri

olan her yer bir cevherdir. Kaldı ki TÜRKİYE eşi bulunmaz bir Turizm cennetidir ve her gün yeni bir cennet keşfedilmektedir.

 

Bunları da sevebilirsiniz