OYNAYARAK ÖĞRENDİREN ÖDÜLLÜ“ÇEVRE HAFIZA OYUNU” YARIŞMASI’NIN OYUN KARTLARI İLKOKULLARA DAĞITILIYOR

OYNAYARAK ÖĞRENDİREN ÖDÜLLÜ“ÇEVRE HAFIZA OYUNU” YARIŞMASI’NIN OYUN KARTLARI İLKOKULLARA DAĞITILIYOR

ÇOCUKLAR KAREKOD UYGULAMASI İLE OYUNDA PRATİK YAPACAKLAR

BAŞKAN DEMİRTAŞ,AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLE ÇEVREYİ KORUYAN NESİLLERİ YETİŞTİRECEĞİZ

İlkadım Belediyesi okul çağlarındaki öğrencilere geri dönüşüm alışkanlığını hem öğrenecekleri hem de oynayacakları bir formatta hazırladığı ödüllü “Çevre Hafıza Oyunu” yarışmasının kartlarını ilçedeki okullara dağıtmaya başladı. Başkan Demirtaş, Projenin çocuklarımızın kendilerini,çevreyi,atık materyalleri tanımalarına, beceri, hafıza ve dikkat gelişimlerine büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin “Sıfır Atık” kapsamında çevre olan duyarlılığı artırmak adına “Eğitim Birimini” kuran belediye olma hassasiyetini gösteren ve bu konudaki hizmetlerini ödülle taçlandıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çalışmalarına devam ediyor. 5 HaziranDünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından ilkadım sınırları içindeki okullarda eğitim alan öğrencilerin çevreye olan farkındalıklarının artırılması ve ulusal bir hedef olan ‘Sıfır Atık’ı oynayarak bilinçlendirmelerinin sağlanması için çeşitli ödüllerin verileceği ‘Çevre Hafıza Oyunu’ yarışmasının nasıl oynanacağı ile ilgili bilgiler oyun kartları ve broşürleri dağıtımına ilk olarak Tepecik 100.Yıl Milli Mücadele İlkokulu’ndan başlandı.

“İlkokullarımızın üçüncü ve dördüncü sınıflarımız katılım sağlayacak”

Uygulama hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Çevreyi korumanın en etkili ve kalıcı yönteminin çevre eğitimi ve bilinçlendirme ile mümkün olduğu gerçeğinden hareketle yola çıkarak ilçemizdeki eğitim yuvalarımızdaki çocuklarımızın geri dönüşüm alışkanlıklarını eğlenirken öğrenecekleri bir oyun ortamı hazırladık. Oyun bir çocuğun gelişimi için çok önemli. Zira oyunlar, çocuklarımız için vakit geçirme kaynağı olduğu kadar içinde bulunduğu dünyayı tanıma ve öğrendiklerini deneyimleme alanı.Her yaştan bireyin, bireysel veya grup olarak oynayıp kendilerini geliştireceği “Çevre Hafıza Oyunu’nda” üzerlerinde çevreyi korumak adına mesajlar ve “Sıfır Atık” materyalleri hakkında bilgilerin verildiği kartların eşlerinin belirli bir süre içinde bulması için zaman tanıyacağız. İlkokullarımız 3. ve 4. sınıfların katılabileceği ödüllü yarışmamızda okullarımız kendi birincilerini seçtikten sonra yarışmaya katılan okullar arasında İlkadım Belediyesi Konferans Salonu’nda 02.06.2022 Perşembe günü final yarışması yapacağız” dedi.

“Ödüllü yarışma 27 Mayıs’ta son bulacak”

Artık cep telefonlarında da kolaylıkla kullanılabilen Karekod teknolojisi ile “Çevre Hafıza Oyunu” sınıf dışı etkinliklere pratiklik, hız ve uygulama kolaylığı sağladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Okul adına yarışmaya katılacak öğrencilerimiz adı ve soyadı, irtibat sağlanacak öğretmenin adı, soyadı ve irtibat numarasını 27.05.2022 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’müze başvurmaları gerekiyor. Şimdiden yarışmaya katılacak yavrularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Oynayarak öğrendiren “Çevre Hafıza Oyunu” ödülleri ise;

Birincilik ödülü Mikroskop, İkincilik Ödülü Teleskop, Üçüncülük Ödülü Kamp Çadırı, ayrıca finalde yarışacak olan 1.2. ve 3.olan öğrencilerimize LGS’ye hazırlık kursu İLKEM dershanelerinde ücretsiz olacak.

Bunları da sevebilirsiniz