Rüyaların Derinliği

Rüyalar Hz. Peygamberimize göre 3’ e ayrılır. Salih rüyalar, şeytani rüyalar ve gündelik rüyalar. Bugün psikoloji biliminin de yakından ilgilendiği gündelik rüyaları inceleyeceğiz.
Bilinçaltımızdan gelen bu rüyalar bulunduğumuz psikolojik duruma dair pek çok bilgi verirken aynı zamanda bizi rahatlatma görevi görürler. Stres altındaki zihinlerimiz çoğu zaman rüya görerek kendini rahatlatır.
Eğer rüya görmeseydik zihinlerimiz kolaylıkla dolup taşardı. Rüyalarda rahatlayamayan zihin gündelik yaşamda daha agresif hareketler sergileyerek kendini rahatlatmanın yolunu arardı.
Rüyalarınızı hatırlamıyor oluşunuz rüya görmediğinizi göstermez, her zihnin rüyalara ihtiyacı vardır. Peki hatırlıyorsanız?
Eğer ki rüyalarınızı hatırlıyorsanız, sorunlarınızı hatta sorunlarınızın çözümlerini bile öğrenebilirsiniz. Bu konuda bilinçaltınızın bilgeliğine güvenin.
Rüyanızın anlatmak istediğini şu şekilde anlayabilirsiniz, rüyada gördüğünüz imgelerin sizin için ne anlama geldiğini kendinize sorun. Mesele rüyada kuş görmek size özgürlüğü çağrıştırıyor olabilir.
Rüyasında devamlı kuş gören birinin özgürleşmeye ihtiyacı var olabilir. Bunu anlayan kişi ise gerekli adımları atarak zihnini rahatlatabilir.
Şimdi, rüyanızı yorumlamak için şu sıralamayı izleyin;
1-Rüyanızı detaylıca bir kağıda yazın.(Ağacın altında gizlenmiş bir para gördüm bu ağaç bir dağın arkasındaydı)
2- Rüyada gördüğünüz her bir imgenin altını çizin (Ağaç, para, dağ vb.) 3-Bu imgelerin size ne çağrıştırdığını yazın. (Bilgelik, ihtiyaç, güç vb.)
4-Ortaya çıkan bu çağrışımlarla rüyanızın tamamına tekrardan bakın.(ihtiyaçlarımdan bilgelik doğuyor eğer güçlü olursam ihtiyaçlarımı bilgelikle karşılayabilirim)
Sonuç olarak bilinçaltınızda kodlanmış olan negatif düşünceleri ya da sorunlarınızın çözümlerini bulabilirsiniz. Bilinçaltınızdan gelen bu bilgeliği kullanın ve faydasını görün.
Unutmayın ki her rüya Salih Rüya değildir. Her rüyanın tabiri olmaz. Çoğu rüya bilinçaltından gelen rüyalardır ve eğer kullanmayı bilirsek bize faydası çoktur.
Güzel rüyalar dilerim…

Meliha Aysun Kozal

Bunları da sevebilirsiniz