Sağlık İşçileri İçin Adil Çalışma Koşulları Talebi: Türkiye Sağlık İş Ses Getiriyor

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Canik İlçe Başkanı Mustafa Öztürk, bir basın açıklaması yaparak sağlık işçilerinin haklarını vurguladı.

Öztürk, açıklamasında sendikaların varlık sebebini üyelerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek olarak belirtti. Ancak, Öztürk, yetkili oldukları her kurumda sadece hak kaybı ve mağduriyet yaratan bir sendika olan Öz Sağlık İş Sendikası’nın varlık sebebini sorguladı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan işçilerin haklı taleplerini yok sayan, sözleşmeyi imzaladıktan sonra bile işçileri bilgilendirmeyen ve işçilerin hakları yerine kendine ve işverene kazanç sağlayan bir sendika ile karşı karşıya olduklarını belirten Öztürk, bu durumun emeğin değersizleşmesine yol açtığını ifade etti.

Mustafa Öztürk, açıklamasında sağlık işçilerinin taleplerine de değindi. Görev tanımı, çalışanların aile bütünlüğünün korunması, güvenlik görevlilerinin kart yenileme ücretinin kurum tarafından ödenmesi, haftalık çalışma saatinin düşürülmesi, refakat izin süresinin uzatılması, eğitim fark ücreti, bayram yardımı gibi taleplerin sözleşmelere eklenmediğini ve işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmediğini vurguladı.

Başkan Öztürk, insanca çalışabilecekleri iş koşullarını talep etmek için Öz Sağlık İş Sendikası’ndan kurtulup, Türkiye Sağlık İş çatısı altında mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Sağlık işçilerinin emeklerinin gerçek karşılığını alması ve hak ettikleri geleceği elde etmeleri için mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bunları da sevebilirsiniz