SAMKON’DAN Deprem Bölgesine Yardim Edenlere Sertifika

(SAMKON), Kahramanmaraş merkezli meydan gelen ve on üç milyonun üzerinde vatandaşımızın etkilendiği, asrın felaketi olarak da nitelenen,deprem sonrası sosyal sorumluluk projesi olarak Adıyaman Merkezde “SAMSUN KÖYÜ” olarak bilinen Konteyner Evler’den oluşan bir yaşam merkezi kurmuştu.

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya AŞCI ve yönetim kurulu üyeleri tarafından İstanbul Güneşli’de bulunan Güllüoğlu-KÜBBAN Gaziantep Mutfağı’nda deprem sonrası başlatılan bağış kampanyasına maddi-manevi destek veren hayırseverlerle duygu dolu, bir ortamda sabah kahvaltısı programı düzenlendi.

Adıyaman OSB Bölgesinde depremzede kardeşlerimizin barınması ve kalıcı konutları yapılıncaya kadar her türlü iaşesi karşılanmak üzere deprem sonrası kurulan “Samsun Köyü” konteyner evler projesine, her biri birbirinden değerli gönül insanları ve hayırsever, bağışçılarımızla birlikte oluşturduğumuz yaşam merkezine katkılarından dolayı teşekkür etmek ve bağışçılarla bir araya gelip onlarla tanışmak, günün anısına bir de teşekkür belgesi ile taltif edilmesinin sağlanması amaçlanmıştır.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya AŞCI, yaptığı açılış konuşmasında; “Öncelikle Adıyaman OSB Bölgesindeki ilgili alanı Samsun Köyü sosyal projemize tahsis eden OSB yönetimine, ilk günden itibaren bize her türlü desteği sağlayan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Sn Fatih TOPRAK Bey’e, bölgedeki AFAD başkanlarına, Kızılay Temsilcilerine, her biri birbirinden değerli gönül insanlarına, hayırsever hemşehrilerimize ve kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.
Ve bu konuda bizi yalnız bırakmayan federasyon ve dernek başkanlarına, SAMKON Yönetim Kurulu üyelerime, maddi – manevi destek sağlayan küçük büyük herkese şükranlarımı sunuyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra önceki dönem Ak Parti Adıyaman Milletvekili Fatih TOPRAK yaptığı konuşmada; ’’Özellikle Samsunluların ve SAMKON’un bu zor süreçte maddi ve manevi desteği ile yanımızda olması ve yararların sarılmasına verdiği katkı nedeniyle çok teşekkür ederim.
Böyle acıların bir daha yaşanmaması diliyorum. Turkiyemizi yasa boğan bu felaket anında, dayanışmanın ve birlik olmanın en büyük örneğini Sn Kaya Başkanım nezdinde Samsunluların gösterdiği gayret ve çaba ile acik ve net bir şekilde gordük.
Bu vesile ile herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum .’’dedi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Resul KURT da yaptığı konuşmada;’’Samsunlularla olmak, Samsunluyu tanımak beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu gün bir daha gördüm ki kurtaran şehrin insanı Samsunlular yine deprem sonrası tarih yazmış ve gönüllerde bir kez daha taht kurmuştur. Yapılan SAMSUN KÖYÜ projesine maddi-manevi destek olan herkese, bu konuda öncülük yapan ve bölgede bu işi ilk yapan STK olarak SAMKON Başkanı Sn Kaya AŞCI nezdinde tüm gönül dostlarımıza, hayırseverlerimize, kıymetli bağışçılara en samimi ve içten duygularımla teşekkür ediyorum. Biz, sizleri çok seviyoruz ve bu birlik ve beraberlik örneğinin tüm STK’lara yansımasını, hayırseverlerimizin sayısının artmasını arzu ediyoruz .’’dedi.

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya AŞCI da, konuşmasının sonunda; “Depremde hayıtını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Zaman birlik olma zamanı, acıyı ve yükü paylaşma zamanıdır. Biz de bir STK olarak sosyal sorumluluğumuz gereği depremzedelerin yanında, devletimizin yükünü hafifletme adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, Bu anlamda; 30 dönüm arazi üzerinde kurulu, içerisinde her türlü sosyal donanımı olan 100 konteyner, mutfağı, yemekhanesi, ekmek fırını, çocuk parkı ve her türlü yaşam alanını içinde barındıran SAMSUN KÖYÜ projemize bir yıl daha her türlü desteği yönetim kurulu olarak sağlamaya devam edeceğiz, katılımlarından dolayı Sayın Milletvekillerine, protokol üyelerine, federasyon ve dernek başkanlarına, hayırseverlerimize, kıymetli gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.
Konuşmaların ardından, vekillerle birlikte bağışçılara “Teşekkür Belgesi” verdiler.

 

Bunları da sevebilirsiniz