Şahin’den İstiklal Marşı yorumu:’SONSUZ BİR GELECEĞE UZANIŞ!..’

Başkan Zihni Şahin’den İstiklal Marşı yorumu:

‘SONSUZ BİR GELECEĞE UZANIŞ!..’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin , “İstiklal Marşı’mız, sonsuz bir geleceğe uzanışın da ifadesidir” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, İstiklal Marşı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin bağımsızlık manifestosu olduğunu belirterek, “98 yıl önce bugün, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’nde büyük bir coşku ve heyecanla kabul edilen İstiklal Marşı, büyük Türk milletinin vatan ve millet sevgisini, hürriyet ve istiklâl tutkusunu, başarma azim ve iradesini vurgulayan bu kutlu eser, mısralarla örülmüş bir al bayrak gibi gönüllerde dalgalanmaktadır” dedi.

BAĞIMSIZLIK VE HÜRRİYET BEYANNAMESİ
İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Zihni Şahin, “İstiklâl Marşımız, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için ölümü göze almış milli kahramanların insanüstü bir mücadele ile Türk milletini ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacıdır. İstiklâl Marşımız, yalnızca günün manevi ikliminden etkilenmiş bir sanatçının hissiyatı değil, tarihin derinliklerinden gelen ve sonsuz bir geleceğe uzanan büyük Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet beyannamesidir” dedi.

HER SATIRI KANLA, İNANÇLA YAZILDI
İstiklâl Marşı’nın, Türk milleti cephelerde kahramanca savaştığı bir dönemde, zaferle sonuçlanacak milli yükselişin sembolü olduğunu, beraberinde onu anlayabilmiş vicdanlarda Türk milletinin geleceğine de ışık tuttuğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Bu destanın her satırı, kanla ve inançla, sabır ve dirençle damla damla kaleme alınmış gerçek ve örnek bir doğruluş ve dirilişin, bağımsızlık aşkının ve hürriyet mücadelesinin tezahürüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularımla anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz