SALIPAZARI’NDA İLK BAL HASADI

Samsun’un Salıpazarı İlçesinde sezonun ilk bal sağımı yapıldı.

Salıpazarı Kaymakamlığı, Salıpazarı Belediyesi, Salıpazarı Ziraat Odası ve Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği’ninin düzenlediği “Kestane Balı Festivali” Yayla Mahallesi Düzdağ mevkiinde gerçekleştirildi.

Festivale Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal hizmetler daire başkanı Dr. Ali Korkmaz, Samsun Arıcılar Birliği Başkanı, Çarşamba Terme ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanları, Salıpazarı STK ve Oda başkanları, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Salıpazarı Üreten Toprak Analar Derneğinin hazırladığı yöresel kahvaltı ile tamamlanan bal sağım etkinliği tüm katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Yerel Eylem Grubu Derneği Proje Müdürü Ertuğrul Öztürk burada yaptığı açıklamada “Bal sağım hasadımızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Söz verdiğimiz gibi ilçemiz için planladığımız projeleri hız kesmeden hayata geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşırız. Amacımız Salıpazarı Kestane balına ilgi çekmek ve Salıpazarı balının kalitesini bütün dünyaya duyurmaktır. Balımız için coğrafi ürün işareti başvurusu yaptık. Çok yakında süreç tamamlanacak ve hedefimize ulaşacağız” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz