Samkon’dan, Cumhuriyet’in 100. yılında “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu”

SAMKON, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ithafen 30 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında Samsun’dan Ankara’ya “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu”düzenliyor.

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu,” 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun Tütün İskelesi’nden karaya ayak bastığı noktadan başlayarak, Cumhuriyetin ilk Meclis binasında son bulacak olan etkileyici bir proje olarak hayata geçirilecek.

Etkinlik kapsamında Samsun’dan hareket eden milli bisikletçiler 4 günün sonunda Ankara’ya ulaşacaklar.

Bu özel bisiklet turu, toplam 600 km uzunluğunda olup, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün 4 etap halinde devam edip, Kahramankazan’da sonlanacak. Tur boyunca kurulacak etkinlik ve kültür çadırları, konserler, Milli Mücadele ruhunu yeniden canlandıracak ve genç nesillere bu önemli dönemi aktaracak bir ortam sunacak.

4 gün sürecek olan bisiklet turunda; 4 etapta,100 bisikletçi 600 kilometre pedal çevirecek. “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” organizasyonu ile çocuk bisikletçiler de kendi yaşıtlarıyla 1 kilometre pedal çevirerek yarışacak. SAMKON ev sahipliğinde düzenlenecek olan bu anlamlı etkinlik, 29 Ağustos akşamı Ekin Uzunlar’ın vereceği konserle start alacak.

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi

Bu yılki “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” kapsamında bir sosyal sorumluluk projesine de yer vereceklerini açıklayan SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, “Sosyal sorumluluk projemizle güzergah üzerindeki köy okullarına özel bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Eğitime katkı sağlamak amacıyla, bu köy okullarına ulaşarak toplamda 100 adet bisiklet hediye edeceğiz. Böylece, çocukların bisikletle tanışmasını ve sporun güzelliklerini keşfetmelerini sağlayarak onlara unutulmaz bir hediye sunacağız.”

Hasat sonrası Panayır buluşmaları gibi…

Samsun’un geçmişinde hasat sonrasında düzenlenen panayırlar çok önemli idi. İnsanlar hem yorgunluğunu giderir, hem ürünlerini satar ve hem de eğlenirlerdi. Panayır, yediden yetmişe bir buluşma yeri idi. Zamanımızda artık panayırlar yapılamıyor. Ancak yerine çok çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor.

Bugün de benzer şekilde çok önemli etkinlikler yapılmaktadır. Samkon’un düzenlediği bu etkinlik aynı zamanda gurbetteki Samsunluluları sıla ile bir araya getireçek, çok önemli bir büyük buluşmadır. Samkon, yine Samsunlulara yaraşır şekilde, örnek ve önder tutumunu ortaya koyarak, ileri bir adım atmaktadır. Her türlü takdirin üzerindedir ve başta genel başkan H. Kaya Aşçı olmak üzere, katkı veren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün hemşerilerimizi, dostlarımızı, komşularımızı etkinlikte görmeyi can-ı gönülden arzu ediyorum.

Bunları da sevebilirsiniz