SAMSUN ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ GELENEKSEL ŞEHİTLER GECESİ PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ,MUKADDES DEĞERLER İÇİN CAN VEREN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi tarafından “Şehitler Gecesi” programı düzenlendi. Programa katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Tarih boyunca dünyanın bütün coğrafyalarında dini, vatanı, bayrağı ve diğer mukaddes değerleri uğruna mücadele verirken can veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi’nin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu’nda geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Şehitler Gecesi” programına AGD Samsun şube Başkanı Şenol Altun,İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve dernek üyeleri ile davetliler katıldı.

“Gençlerimize şehadetin önemini göstermek isityoruz”

Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi Başkanı Şenol Altun,” Şehadet bir çağrıdır, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır nidasını kendisine şiar edinmiş bir camianın müntesipleri olarak; Biz, şehidi şehit yapan manaya göre gençlik yetiştirme derdindeyiz. Gençlerimize şehâdetin önemini göstermek istiyoruz. Biliyoruz ki ölümden kaçış yoktur ve bunu Allah yolunda gerçekleştirirsek, inancımız odur ki cennete gideriz. Yaşayan şehitler olmayı ve bu mertebeyi hak edecek bir ömrü diliyoruz. Allah bizleri kendi yolunda şehâdet ile ödüllendirsin. Tüm şehitlerimizi minnet ile anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu kutlu insanların hayatlarını kendimize örnek almalıyız”

Şehadeti anlamak hakkı ve adaleti ayakta tutan şahitler olmanın gelecek nesillere ışık tutması adına çok önemli olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” İnsanlık tarihi hak ve batılın mücadelesi şeklinde geçmiştir. Bize düşen haktan ve adaletten yana olmaktır. Barış ancak hak ve adaletin tesisi ile mümkün olur. Barış iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın tescili ile mümkün olur. İşte bu bakımdan cihad da kişinin tüm gücüyle barışı desteklemesi ve sürdürmesi mücadelesidir. Bize düşen bu kutlu insanların hayatlarını kendimize örnek almaktır” dedi.

“İlahi, Kuran tilaveti, sinevizyon geceye damga vurdu”

Gecede AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, ezgileriyle Dolunay İlahi-Ezgi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve İlkadım Külliye Camii İmam Hatibi Numan Demirbaş ve Terme Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan’ın Kur’an’ı Kerim tilavetleriyle devam etti. Program Prof. Dr. Necmettin Erbakan resim sergisi ve şehit biyografilerinin canlandırılacağı sinevizyon gösterimi  ile son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz