Samsun Doğu Çevre Yolu acilen yapılmalı…

Samsun’un, doğu çıkışı,  son derece sıkıntılı bir durumdadır. Mert Irmağı’nı doğu istikametinde geçen yol, kazıklar üzerinde taşıttırılarak şehir estetiğini bozmasının yanı sıra, şehirlerarası ulaşımın buraya sıkıştırılması da ayrı bir olumsuzluk getirmiştir. Şehri adeta iki parçaya ayırmıştır.  Şehir yerleşimi bütünlüğünün sağlanması ve şehir içi trafik yoğunluğundan da etkilenmemesi için, şehirlerarası trafiğin dışarıya alınması çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bir diğer önemli konu, son dönemlerde yağışların artması ile heyelan ve seller; dere yataklarındaki, taban arazilerdeki yerleşimleri tehdit etmektedir. Daha önemlisi, Samsun doğu çıkışı DERBENT bölgesinde şehirlerarası yol,  denize sıfır çok dar bir şeritten geçmektedir. Bu bölgede; yoğun yağışlarla her an yaşanacak bir heyelan, seller şehirlerarası yolu da trafiğe kapatacaktır. Bu, bütün Karadeniz illerinin ulaşımını durduracaktır.

Samsun Üniversitesi için de Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’ndan destek istiyoruz.

Şehirlerarası trafiğin rahatlaması, şehir yerleşiminin daha güvenli olan yukarıya doğru çekilmesi ve Canik- Gürgenyatak’da yer alan Samsun Üniversitesi’ne sağlıklı bir ulaşımın sağlanması için, Doğu Çevre Yolu’nun acilen yapına ihtiyaç vardır.  Hatta zorunluluktur.  Pırıl pırıl bir üniversitemiz var ama ulaşacak doğru dürüst yolumuz yok. Konulara son derece hakim olan yeni bakanımız sayın Abdulkadir  Uraloğlu’ndan  acil talebimizdir.

Yol medeniyettir. Yol olmadan, yol almak mümkün değildir. Her yağmurda, her selde diken üzerinde uyumak zordur. İnsanların güven içerisinde yaşaması esastır. Bunun için; İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerimiz öncelikli olmak üzere, bir an evvel “ Doğu Çevre Yolu” ile kuşatılıp yukarıya doğru gelişmelerinin önü açılmalıdır.  

Doğu Çevre Yolu, ovayı yerleşim yeri olmaktan kurtarır…

Doğu Çevre Yolu, tarımsal üretimin yapıldığı ovaya doğru gelişen yerleşimlerin yönünü, esas olması gereken sırtlara doğru çevirecektir.   Sırtlar hem seller, heyelanlar açısından güvenlidir ve hem de deprem acısından güvenlidir.  Yani şehrin geleceği ve insanlarımızın geleceğine güvenle bakabilmesi için Doğu Çevre Yolu’nun yapımı bir zorunluluk haline gelmiştir.

Devletimiz’in gücü her şeye yeter. Bunun da bir an evvel yapılacağına inanıyoruz. Bu meyanda bütün ilgililerden destek bekliyoruz. Hem selden, heyelandan uzak sağlıklı bir yola kavuşalım hem şehrimizi daha güvenli bölgelere konuşlandıralım ve hem de Samsun Üniversitemiz ulaşılabilir olsun.

Bunları da sevebilirsiniz