SAMSUN RÜZGARI ANKARA’YI SALLADI

 

ASFED’İN Düzenlediği “BÜYÜK SAMSUN GENÇLİK BULUŞMASI”Ankarada tam anlamıyla bir Samsun Rüzgarı estirdi.

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) tarafından muhteşem bir geceye imza atıldı. 6 bin Samsunlu, ATO Congresium Merkezi’nde renkli, coşkulu ve heyecanlı görüntülere ev sahipliği yaptı.
Ünlü Rock sanatçısı Haluk Levent’in sahne performansı ayakta alkışlandı. ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz, “Atatürk’ün yaktığı kurtuluş meşalesini elden ele taşımak, ‘Önce Samsun’ demek için yola çıktık” dedi.
Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) tarafından düzenlenen Büyük Samsun Gençlik Buluşması, 18 Aralık Pazar günü Ankara Ticaret Odası (ATO) çıktı Congresium Merkezi’nde büyük coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşti. Katar’da düzenlenen Dünya Kupası Arjantin-Fransa final maçına rağmen Samsunlular, 6 bin kişilik salonu hıncahınç doldurdu. Gençlerin enerjisi görülmeye değerdi.

Etkinlik öncesinde davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, keşkek dağıtımı yapıldı. Açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla birlikte kesildi. Daha sonra şiir, fotoğraf ve resim yarışmasına katılan gençlerin açtığı sergi gezildi.

ATO CONGRESİUM EĞLENCELİ
GÖRÜNTÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Muhteşem görüntülere ev sahipliği yapan dev organizasyon; Samsunlu siyasilerin, bürokratların, akademisyenlerin, ilçe belediye başkanlarının, konfederasyon, federasyonlar, dernekler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve başkanlarının, Samsun, İstanbul, Ankara ve diğer kentlerde yaşayan gurbetteki Samsunluların buluşmasına vesile oldu.
Samsunlu gençler, Ankara Samsun Federasyonu(ASFED)’in düzenlediği Büyük Samsun Gençlik Buluşmasında bir araya geldi.

Samsun Gençlik Buluşması’ na çok sayıda Samsunlu genç ile siyasiler, belediye başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. Etkinlik kapsamında Samsun ile ilgili şiir, resim ve fotoğraf yarışmasında derece alan yarışmacılara ödüllerin verildiği gecede, halk oyunları gösterileri, yerel sanatçılar sahne aldı.

Türkiye’de bulunan Samsunlu sivil toplum örgütlerinin ve davetlilerin büyük ilgi gösterdiği geceye birlik ve beraberlik görüntüleri damgasını vurdu.

Program,Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından,Türkiye Kur’an-ı Kerim TRT Güzel okuma 1.cisinin Kur’an tilaveti büyük alkış aldı.
Vezirköprü Halk Oyunları Ekibi ve Vezirköprü Kadınlar Orkestrası’nın sahne aldığı dev buluşmada TRT Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışma Birincisi Mustafa Öztürk tarafından Kur’an tilaveti sunuldu.
‘Samsun’ temalı şiir, resim ve fotoğraf yarışmasında derece alan gençlere ödülleri verilirken, ünlü rock sanatçısı Haluk Levent, Volkan Arslan ve sosyal medya fenomeni Fevzi Kaan Türker sahne aldı. Samsunlular gönüllerince eğlendi.

HALUK LEVENT’E MOR FORMA
Yöresel şarkılar söyleyen Volkan Arslan’a sahnede dans ekibi de eşlik etti. Sahne performansı ile salonu coşturan Haluk Levent, yaşlı ve engelli vatandaşlarla dans etti.
Haluk Levent’e SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz tarafından Samsunspor’un ‘Kadına Şiddete Hayır’ temalı mor forması ve Çarşamba kasketi hediye edildi. Ünlü sanatçı, “Samsunspor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz. Sonuna kadar destekliyorum. O sene bu sene” dedi. Seslendirdiği şarkılarla salonda bulunan gençleri ve protokol üyelerini coşturan Haluk Levent, gecenin sonunda ise İzmir Marşı’nı seslendirdi.

GENÇLERE ÖDÜLLERI VERİLDİ
Gecede ‘Samsun’ temalı Şiir Kategorisi’nde Emirhan Çalık, Aslı Yılmaz, Berkan Al, İlkin Kuru ve Abdullah Çiçek’e, Fotoğraf Kategorisi’nde Betül Kurt, Davut Oğuz, Nurgül Güçer, Hüseyin Duman ve Husseın Alsaedi’ye, Resim Kategorisi’nde Abdullah Ersöyleyen, Burak Erim, Sena Yüksel, Funda Yılmaz ve Melek Yüksel’e ödülleri verildi.
Gecede aynı zamanda çeşitli alanlarda başarı elde etmiş Samsun’un ve Samsunluların gururu olan 2022 TRT Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışma Birincisi Mustafa Öztürk’e, Spor Kategorisi’nde 2022 Dünya Güreş Şampiyonası Dünya Şampiyonu Alperen Berber’e, 2022 Dünya Muaythai Şampiyonası Genç Erkekler Dünya Şampiyonu Kemal Muhsin Şahin’e, 2022 Dünya İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları Judo Dünya İkincisi Samet Bulut’a, 2022 Dünya İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları Karate Dünya İkincisi Sinem Özkan’a, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Birincisi Baş Pehlivan Şaban Yılmaz’a, 2022 Yılında 2 Kez Kung fu Avrupa Şampiyonu Yusuf Ak’a, Bilim ve Teknoloji Kategorisi’nde TEKNOFEST Samuelar Elektrikli Araç Yarışları İkincisi Takım Kaptanı Bilgehan Kasım’a, Genç Girişimci Kategorisi’nde Konelsis Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güneş’e ödül ve plaketleri verildi.

PROGRAMIN SPONSORLARINA PLAKET VERİLDİ
Gecenin sponsorları olan ana sponsor Alp Özler Lojistik-Dursun Gece’ye, Hasanolan-Furkan Yılmaz’a, ASTAŞ Holding-Hasan Kaya Aşcı’ya, Asal Grup-Galip Asal’a, Has Acar-Hasan Acar’a, Ortan Yapı-Orhan Esen’e, Hof Lounge-Fatih Türlek’e, Başar Proje-Orhan Başar’a, ANKATEK-Yunus Güven’e, DEGEM Ticaret-İbrahim Deniz’e teşekkür plaketleri verildi.
Ankara Samsun Federasyonu(ASFED) tanıtım videosunun izlenmesinden sonra ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz, Büyük Samsun Gençlik Buluşmasında yaptığı konuşmada ” Büyük “SAMSUN GENÇLİK BULUŞMASINA’’ teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.
2010 yılından bu yana büyük bir azimle, aşkla, sevdayla, Samsunlulara sahip çıkarak, Samsun gençliği tarih yazacak diyerek, bir araya gelen, bu salonu dolduran tüm gönül dostlarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.
Sözlerime ay yıldızlı bayrağımızı, vatanımızı ve milletimizi korumak için hayatlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, tüm gazilerimize de şükran duygularımızı ileterek başlamak istiyorum.
Bu harekette ben yok biz vardır, önce Samsun vardır. Bu hareket milli manevi değerlerine sık sıkıya bağlıdır. Kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. Biz geçmişte yaşayadıklarımızdan çok çalışmayı, cesur olmayı öğrendik. Allah bize yeter demeyi öğrendik. Biz inanıyor ve dua ediyoruz ki, gençlerimiz arasından nice Yaşar Doğu’lar, nice Mustafa Dağıstan’lılar, nice Ali Fuat Başgil, nice Orhan Gencebay’lar yetişecek. Gençler gözbebeğimizdir. Onlar için burs imkanları sağladık. Ülkemizin her yerinde Samsunlu gençlere el uzattık. Onların yanında olduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı kurtuluş meşalesini elden ele taşımaya var mısınız. Bu sözü aldıktan sonra daha güçlü olacağız. Samsun için Türkiye için azimle çalışacağız. Hep birlikte Samsun’u dünyaya tanıtacağız. Bizler sizlerin yeteneklerini desteklemeye devam edeceğiz.

Değerli Misafirler,
“ANKARA SAMSUN FEDERASYONU” ASFED, bir yönetim hareketidir. biz bu harekete başlarken kendimize şu ilkeleri rehber edindik.
Bu harekette “ben” diye bir kelime yoktur, “biz” vardır. Bu hareket, “önce samsun, öncü samsun” ilkesi ile hareket eder. Bu hareketin her bir ferdi ülkesine, milletine özellikle millî mücadele şehri samsunumuza aidiyet duyar. Bu hareketin her bir ferdi samsun topraklarının hamuruyla yoğrulmuştur. Bu hareket, milletin manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır.
İşte bu anlayışla, kuruluşumuzdan bu yana, eğitimden kültüre, sanattan spora, birçok dalda faaliyete hep birlikte imza attık. bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra da yapacağımız bu hizmetlerde emeği geçen tüm gönül dostlarıma “Samsun gençlik buluşması” vesilesi ile şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili genç kardeşlerim, kıymetli misafirler,her eylem, her hareket, önündeki engelleri zorlukları ve barikatları aşmak için kendine bir örnek seçer. kendine bir rol model, bir lider seçer.
Bir gün gelecek, salonlar genç Samsunlularla dolup taşacak ve onlar hep birlikte bu hikâyeyi, bu sevdayı tamamlayacak. İşte gençlik burada, işte onlara inanan Samsunlular burada.
SAMKON ailesi olarak 350’in üzerinde dernek, 21 tane federasyon “
ile biz büyük bir aileyiz.
Uzaktan ve yakından bugün ki gençlik buluşmamıza teşrif eden konuklarımıza, ASFED’in çatısı altında bir arada hizmet veren derneklerimizin üye ve yöneticilerine, federasyon çalışmalarımızda yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen aile bireylerime ve yakın çalışma arkadaşlarımıza, maddi ve manevi katkıları ile bizlerden desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza ve teşekkürlerin en büyüğünü siz değerli Samsunlu hemşerilerime arz ediyorum.
Allah; milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi ve birliğimizi korusun.Sizleri şahsım ve ASFED ailesi olarak saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı’da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek anlamlı geceyi düzenleyen ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz ve yönetimini tebrik etti.

Başarı ödülleri ve katılımcılara plaket sunumunun ardından anı fotoğrafları çekildi.
Samsunlu genç piyanist 12 Yaşındaki Fenomen Şarkıcı Fevzi Kaan Türker ise söylediği birbirinden güzel parçalarla gençleri coşturdu.
Volkan Arslan konseri ve Haluk Levent konserinde gençler ve davetliler hoşça vakit geçirdiler.

SAMSUNLULAR ANKARA’YA AKIN ETTİ
Büyük Samsun Gençlik Buluşması’na AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Daire Başkanı Bekir Keleş, MHP MYK Üyesi ve MHP eski Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, MHP MYK üyesi Ahmet Kürşat Azkur ve Oğuz Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Bahadır Şahin, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa Yıldız, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Tuncay Erden, ASFED Yüksek İstişare Kurulu Osman Tural, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Nagihan Akbaba, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Murat Üstmaş, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ender Gür ve Mehmet Can Yazgan, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, MHP Pursaklar İlçe Başkanı M. Erin Ekinci, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, SAMKON Genel Başkan Vekili ve SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel, SAMKON Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Deniz ve Ahmet Kocabaş, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu (TESDEF) Genel Başkanı Hasan Acar ve Genel Başkan Yardımcısı İlyas Uysal, Alaçam Dernekler Federasyonu (ALDEF) Genel Başkanı Fehim Gevrek ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı-ALDEF Onursal Başkanı Sefer Aksoy, Ladik Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (LADEF) Genel Başkanı Sinan Tiryaki, Anadolu SADEF ve Sancaktepe Samsunlular Derneği Genel Başkanı Halit Katı, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete, İstanbul Bafraspor Onursal Başkanı Aydın Dursun, Bursa Samsunlular Dernek Başkanı Temel Erkol, Çarşambalılar Derneği Başkanı Şeref Çelen, Sakaryalılar Samsunlular Derneği Başkan vekili Hafi Gündoğdu , Ankara Samsunlular Derneği Başkanı Nejdet Gökçe, Ankara Bafralılar Derneği Başkanı Mustafa Semiz, Ayvacıklılar Derneği Başkanı Abdullah Mutlu, Terice ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Gürsel Olfaz, Samsunlular Derneği Başkanı Ümit Ağkıran, Vezirköprülüler Derneği Başkanı Yüksel Tosun, Atakum Yelken ve Yat Spor Kulübü Derneği Başkanı Serpil Tataroğlu, ASFED Samsun Temsilciliği Başkanı Fatih Pişkin, MHP eski Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Havza Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat İkiz, Sevdamız Samsun Platformu Genel Başkanı Nuri Seven, İnegöl Samsunlular Derneği Şenlik Ağası Hasan Taşan, Sakarya Samsunlular Federasyon Başkan Vekili Hafi Gündoğdu, İstanbul Samsunlu Genç İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Fatih Aşcı, Altındağ Ülkü Ocakları Başkanı Şaban Hayta, ASFED Kadın Kolları Başkanı Neriman Demir Kuru, ASFED Gençlik Kolları Başkanı Ferit Keskin, ASFED Samsun Kadın Kolları Başkanı Esra Çakır, ASİYAD Samsun Başkanı Sertaç Can, GENÇ ASİYAD Başkanı Aydın Şık, GENÇ ASİYAD Samsun Başkanı Serap Çakır’ın yanı sıra SAMKON ve ASFED’e bağlı federasyonlar ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz