Samsun TSO personeline ‘Yangın’ eğitimi

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Samsun TSO personeline hem teorik hem de pratik “Yangın Önleme ve Söndürme Teknikleri Eğitimi” verildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası personeline, 2021 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, “Yangın Önleme ve Söndürme Teknikleri” konusunda eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenlerinden Ercan Kabadayı tarafından önce teorik olarak verilen eğitimde yangının çeşitleri, nedenleri, sınıfları, oluşum safhaları, etkenleri ile bina yangın ekiplerinin oluşturulması ve ekiplerin görevleri, yangın söndürme cihazlarının kullanılması, bakım ve kontrolleri, yangın anında hareket tarzı, yangın ihbar usulleri ve sonrası yapılacaklar başlıklı konularda personele bilgi verildi. Ardından da olası bir yangın anında yangın söndürücülerin nasıl kullanılacağı ve söndürme teknikleri konusunda uygulamalı teorik eğitim yapıldı.

Eğitimler devam edecek

Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personelin hizmet içi eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülkemizde 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun çıkması ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği konusunda birçok çalışma başlatılmış ve bu çalışmalar çok farklı şekillerde ilerlemekte. Bunların içinde tüm personele ve acil durum ekiplerine verilmesi gereken yangın eğitimleri de bulunmakta. Personelimizin çıkan acil bir duruma yerinde müdahale edebilmesi çok önemli. Çalışanlarımızın yaşayabilecek her hangi bir yangın durumunda da olaya hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmesi hayati önem arz ediyor. Biz de, eğitimlere öncelik vererek hem iş güvenliği konusunda çalışanlarımızı bilgilendiriyor hem de gündelik hayatlarında da faydalı olacak bilgiler edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çok güzel ve faydalı bir eğitim oldu. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz