SAMSUN VALİSİ DAĞLI: MİLLETİMİZİN İNANCINI BULUŞTURAN EŞSİZ BİR ESERDİR!

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı’nın ‘Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulü’ Mesajı Vali Dağlı,“ Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz ”dedi.
İstiklal ve istikbal mücadelemizin en zor dönemlerinde yazılan Milli Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümü münasebetiyle 2021 yılının ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ olarak kutlanmasına karar verildiğini hatırlatan Vali  Doç.Dr. Zülkif Dağlı,“ Tarihinin her döneminde bağımsızlığına yönelen tehditlere karşı topyekûn mücadele eden aziz milletimizin dirilişini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımız; en zor şartlarda yaşanan kahramanlıklar ile milletimizin inancını buluşturan eşsiz bir eserdir” dedi.
‘BÜYÜK BİR GURURLA YANKILANMAYA DEVAM EDECEKTİR’
Hürriyet ve istiklalimiz uğruna Aziz Milletimizin verdiği mücadele, döktüğü gözyaşı ile milli ve manevi hislerini dile getiren mısralar; başta aydınlık yarınlarımız olan gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesimine fikir ve inanç yönünden ışık tutmakta olduğunu vurgulayan Vali  Doç.Dr. Zülkif Dağlı,“  Dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük bir azim ve emsalsiz fedakârlıklar ile istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran ecdadımızın sahip olduğu gücü ve kararlılığını ifade eden İstiklal Marşımız; kutsal vatan topraklarımızın her köşesinde bir asırdır milletimiz tarafından söylendiği gibi bundan sonrada, sonsuza dek büyük bir gururla yankılanmaya devam edecektir.  Millet Meclisimiz tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yıldönümünde büyük şairi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbi kahramanları ile tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum ”diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz