SAMSUN’DAN ZOOM ÜZERİNDEN DÜNYAYA SESLENDİLER

Samsun Üniversitesi Genç Türk Kızılay’ı Tarih ve Medeniyet Topluluğu,12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100’üncü yılını anma programı nedeni ile zoom üzerinden saat 19.30’da evlerinden dünyaya seslendiler.
Genç Türk Kızılay’ı Tarih ve Medeniyet Topluluğu ile birlikte 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100’üncü yılını anma programı zoom üzerinden düzenlenendi. Ardından Samsun Üniversitesi Tarih Bölümü Eskiçağ Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Beşir’in öğrencileri de Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını seslendirdi. Tören, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin kanun, ney ve klarnet eşliğinde okunmasıyla devam etti. Akademisyenlerin de dikkatini çeken program büyük bir ilgiyle sona erdi.
‘ÖNEMLİ BİR PROGRAMDA BİRLİKTE OLDUK’
Zoom üzerinden düzenledikleri anma programında birlikte olmanın duygularını yaşadıklarını dile getiren Tarih Bölümü Eskiçağ Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Beşir, “Asımın nesli şehit olur, bedenini feda eder, ama vatanını ve imanını vermez. Asım dinini ve milletini sever, basit bir kaderci değildir. Baskı ve zulümlere karşıdır. Batının ahlak kurallarını körü körüne almaz. Asım ve Mehmet Akif’in ahlakı Kur’an-ı Kerim ahlakıdır. Asımlar sizsiniz, Asımlar hepimiziz. Özellikle siz gençler çalışın çabalayın. İlim neredeyse gidin alın. Akif İstiklal marşını sefa içinde yazmadı. O, yarışmayı duyduğunda cebinde parası olmamasına rağmen para ödülünü kabul etmedi. İstiklal Şairi” lakabını her zerresine kadar hak etti. İstiklal marşımız o kadar özel ki bunu anlamak ve hayatımıza esas almak oldukça önemli bir husustur. Günümüz gençlerine nasihatimdir lütfen İstiklal Marşımızı anlayarak hissederek okuyunuz” ifadelerinde bulundu.
‘MEHMET AKİF ERSOY’U RAHMETLE ANIYORUM’
Mehmet Akif Ersoy’u özlemle andıklarını vurgulayan Samsun Üniversitesi Tarih 2 sınıf öğrencisi ve Genç Türk Kızılay’ı Topluluk Başkanı Kübra Aksu,  “İstiklal Marşı ile kurulan devletimizin evlatları yaşadıkları sürece yurdumuza alçakları uğratmamak için canlarını feda etmekte tereddüt etmeyeceklerdir. İstiklal marşımız devletimiz ile birlikte sonsuza dek var olacak ve Türk milleti, milletimizin mümtaz, vakur, mütevazı, cesur ve ahlak abidesi evladı Mehmet Akif Ersoy’u sonsuza dek yâd edecektir. Mehmet Akif ile birlikte Kurtuluş Savaşımızı kazanan Cumhuriyetimizi kuran şehitlerimizi tekrar sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun” diye konuştu.
‘UNUTMADIK VE KALBİMİZDE YASTIYORUZ’
Kapanış programında izleyenlere seslenen Tarih 2’inci sınıf öğrencisi Tarih ve Medeniyet Topluluk Başkanı Görkem Pehlül,“Korkma seslenişi manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş ümitleri perçinlemiş, özgüveni ayağa kaldırmıştır. Elbette İstiklal Marşımız olağanüstü bir dönemim acı ve kayıplarıyla özdeşmiş varlık-yokluk mücadelesinin ürünüdür. İstiklalimizin manevi mimarları arasında şüphesiz ’ki merhum Mehmet Akif Ersoy’un yeri çok ayrıcalıklı ve çok özeldir. Vatan ve millet yolunda emek vermiş mücadele etmiş şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza ve aziz ecdadımıza ilk meclisin saygıdeğer üyelerine cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyorum ”şeklinde konuştu.

Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz