MİNİK ÖĞRENCİLER AFAD EĞİTİMİNDE!

Canik İlçesi Belediye Evleri Anaokulu’nda Sivil Savunma,Deprem Haftası ve 2021 AFAD Eğitim yılı olması nedeniyle minik öğrencilere uygulamalı eğitim düzenlendi.
Samsun AFAD il Müdürlüğü Eğitimcileri Ali Kulaç ve Gül Aslan tarafından okulumuz öğrenci, öğretmen, personel ve stajyerlerine eğitim verildi. Olası bir afet anında yapılması ve yapılmaması gerekenler, acil durum çantası hazırlanması, bulunduğumuz ortamlarda can güvenliğimizle ilgili alınacak önlemler ve gerekli bilgiler uygulamalı olarak verildi. Büyük heyecanla eğitime katılan öğrencilerimiz, okulumuzda düzenli ve güvenli çıkış, toplanma alanına geçişi tatbikatlarla gerçekleştirdi.
VİDEOLARIN LİNKLERİ AİLELERE ULAŞTIRILDI
Eğitim sonrası çocuklarla yapılan etkinlikler değerlendirildi. AFAD eğitimcileri tarafından verilen ‘Çocuklar için Afet Farkındalık el Kitabı’ sınıflarımızda öğretmenler rehberliğinde incelendi. Kitapçıklar çocuklarla evlerine gönderildi. Ailelerimiz Afet eğitimi konusunda bilgilendirilerek her evde bir Afet Acil Durum Çantası hazırlanması önerildi ve AFAD tarafından verilen eğitici videoların linkleri ailelere ulaştırıldı. Eğitimin çocuklar üzerindeki olumlu etkisi düşünülerek ilerleyen sürece bağlı olarak ailelerinde AFAD eğitimi konusunda bilinçlenmesi amacıyla online yada yüz yüze AFAD eğitimi verilmesi planlandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz