9 KİŞİ KALAN SAMSUNSPOR BİR PUANA RAZI OLDU

Spor Toto 1’inci Lig’de üst sıraları yakından ilgilendiren maçta 9 kişi kalan Yılport Samsunspor Altınordu karşıda 0-0 berabere kaldığı müsabakadan ancak bir puan alarak ayrıldı.
STAT: Bornova Aziz Kocaoğlu
HAKEMLER: Bahattin Şimşek xx, Murat Altan xx, Ali Tuna xx
ALTINORDU: Erhan Erentürk xx, Rahmi Salih Kaya xx, Sinan Osmanoğlu x (Yusuf Esendemir dk. 49 xx), Kahraman Demirtaş xx, Oğulcan Ülgün xx, Furkan Çil x (Burak İnce dk. 64 x), Recep Aydın xx, Ahmet İlhan Özek x (Emre Nefiz dk. 87 ?), Metehan Mimaroğlu xx, Hüsamettin Yener x (Ahmet Dereli dk. 63 x), Enis Destan x
Yedekler: Serhat Öztaşdelen, Ufuk Budak, Muzaffer Kocaer, Yiğit Çeltik, Furkan Metin, Yiğithan Güveli
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah Aslan xx, Caner Arıcı xx, Veli Çetin xx, Erkam Reşmen xx, Kerem Can Akyüz xx, Djedje xx (Gökhan Karadeniz dk. 58 x), Gökhan Alsan x, İlyas Kubilay Yavuz x (Oğuz Gürbulak dk. 46 x), Hamroun x (Nadir Çiftçi dk. 65 x), Yasin Öztekin x (Burak Çalık dk. 79 x), Coureur x (Yalçın Kılınç dk. 78 x)
Yedekler: Ahmet Altın, Yunus Çift, Mücahit Albayrak
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
KIRMIZI KART: Gökhan Alsan (dk. 24), Nadir Çiftçi (dk. 73) (Samsunspor)
SARI KARTLAR: Yasin Öztekin, Yalçın Kılınç (Samsunspor)
MAÇTAN DAKİKALAR
16’inci dakikada orta alandan yüklenen Altınordu’da, Ahmet İlhan Özek ceza sahası dışı sol çaprazından kaleyi denedi, top kalenin solundan yerden auta çıktı.
31’inci dakikada sağ kanattan atağa çıkan Samsunspor’da Caner Arıcı sağ kanattan kaleye orta-şut karışımı top gönderdi, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
42’inci dakikada Caner Arıcı’nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan İlyas Kubilay Yavuz, kaleye şutunu gönderdi. Top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.
54’üncü dakikada orta alandan atak yapan Samsunspor’da, Djedje’nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Coureur topu dokundu ancak kaleci Erhan Erentürk meşin yuvarlağın sahibi oldu.
63’üncü dakikada Samsunspor ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Hüsamettin Yener’in pasıyla topla buluşan Metehan Mimaroğlu, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi ancak kaleci Nurullah Aslan topu uzanarak oyun alanına döndürdü.
70’inci dakikada serbest vuruş kullanan Samsunspor’da Yasin Öztekin’in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerem Can Akyüz, sert bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kaleci Erhan Erentürk topu yere uzanarak kurtardığı .maçı 9 kişiyle tamamlayan . Kırmızı-beyazlı-siyahlılarda Gökhan Alsan çift sarıdan gördüğü kırmızı kartla 24. dakikada takımını sahada 10 kişi bıraktı. 65. dakikada oyuna giren Nadir Çiftçi ise 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı.0-0’lık beraberliğin ardından Altınordu puanını 46’ya çıkardı. İzmir ekibi 6. sırada yer alıyor. 2’inci sıradaki Samsunspor ise 51 puana ulaştı.
ERTUĞRUL SAĞLAM: OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM!
Yılpot Samsunspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Kazanmak için gelmiştik. Karşımızda çok iyi koşan ve mücadele eden bir iyi takım olacağını biliyorduk. Bu beklentiyle maça iyi başladık ve hakimiyeti elimize aldık. Sonrasında hakemin uydurmuş olduğu iki sarı kartla maçın 25’inci dakikasından itibaren 10 kişi kaldık. Yine oyundan düşmedik. İkinci yarı başlangıcında net pozisyonlarımız vardı, değerlendiremedik” dedi,
‘BENCE ALDIĞIMIZ 1 PUAN ÇOK DEĞERLİ’
10 kişi kaldıkları dönemde rakibe fazlaca topla oynanama fırsatını tanımadıklarını vurgulayan Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam,” Oyuncularımız gerçekten üst düzey bir mücadele ortaya koydular. Sonra gereksiz bir şekilde 9 kişi kaldık. Yine iyi mücadele ederek kalemizde pozisyon vermedik. Bugün iki puan kaybettik gibi görünse de bence aldığımız 1 puan çok değerli. Bazen 1 puan alırsınız ama başka maçlarda aldığınız 3 puandan çok daha değerli olur. Bugünkü puan böyle bir puandır. Ben inanıyorum ki sezon sonunda Süper Lig’e çıktığımız zaman Altınordu maçında hakemin çok kötü yönetimine rağmen 9 kişiyle aldığımız 1 puan aklımıza gelecek. İnanıyorum ki bu 1 puan bizi şampiyon yapacak” diye konuştu
‘BENİM GÖNLÜM RIZA GÖSTERMEZ’
Hakemin kötü bir maç yönettiğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Hakem maçın önüne geçti ve kötü bir yönetim gösterdi. Bugüne kadar ilk defa bir hakemle alakalı bireysel anlamda açıklama yapıyorum. Eğer bugün gösterdiği sarı kartları bir hakem bir maçın içerisinde gösterirse 128 tane sarı kart göstermesi lazım her maç. Bir daha bu şekilde başka takımın canının yanmasına da benim gönlüm rıza göstermez. Oyuncularımı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler. İnşallah bu ruhu önümüzdeki hafta Giresunspor karşılaşmasına taşıyabilirsek sezon başında beri hedefimiz olan liderliğe oturmak istiyoruz. Sonrasında da bu şekilde sezonu tamamlamak istiyoruz. En büyük arzumuz bu” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz