Samsunları, İstanbul’da yüceltenlere sonsuz teşekkürler…

Kış aylarına giriyoruz. STK etkinlikleri, yavaş yavaş açık alanlardan kapalı salonlara doğru kayıyor. En son takip ettiğim açık alan etkinlikleri, Sancaktepe Samsunlular ve Beykoz Samsunluları’nın etkinlikleri oldu. Gerek Sancaktepe Samsunlular’da Başkan Halit Katı ve gerekse Beykoz Samsunlular’da Başkan Hasan Yaşar’ın muhteşem organizasyonları ve misafirperverlikleri her türlü takdirin üzerindeydi.
Bu arada Beykoz Samsunlular’ın kurucu başkanı Hayrettin Özbay ve o güzelim türkülerimizi seslendiren sanatçımız Hüseyin Şimşek’i anmadan geçersem, çok büyük haksızlık olur. Kendilerini kutluyor ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli başkanlarım iyi ki varsınız. Samsunun ve Samsunlular’ın adını İstanbul’da yücelttiğiniz için sonsuz teşekkürler.
Samsun ve Samsunlular için emek verenlere…
Aynı şekilde, başlangıçtan bu yana, deryada leke misali Samsun ve Samsunlular için emek veren herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Çok büyük emeklerin olduğunu biliyorum. Bugün İstanbul’da bir Samsun lobisi, bir Samsun ağırlığı varsa ki; hem de son derece etkili bir şekilde var. Bu etki, çoğu sessiz kalmış, o özverili kahramanlar sayesinde olmuştur.
Bu arada, Başkanımız H.Kaya AŞÇI liderliğinde Samkon’un koordine ettiği birçok etkinliği takip dahi edemediğimizi belirtmek istiyorum. Her gün, her akşam bir yerlerde etkinlikler yapıldığını haber alıyorum. Son derece mutlu oluyorum. Malüm, güç etki ile olur. Etkinlik olmadan güç ortaya konamaz. Bundan sonra etkinliklerin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum.
Başta İstanbul Samsunluları olmak üzere…
Hem seçim dönemine girileceği için ve hem de pandemi sonrasında ortam daha müsait olacaktır. Bu seçim dönemi, başta İstanbul Samsunluları olmak üzere; Ankara, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir vb. illerde adaylar göstermek, seçilmişlere sahip olmak istemektedirler. Samsun dışındaki Samsunlular’ın, yıllardır özlemi içerisinde olduğu seçilmişlere, bu defa kavuşacaklardır inşallah.
Bu yılın Mayıs ayında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında başlatılan etkinlikler; yıl boyunca devam etti ve halen devam ediyor. Bir hasret giderme ve birlik, beraberliğe sahne olan bu etkinlikleri sayı ve hacim olarak büyüterek devam ettirmeliyiz. Bir ve beraber olarak aşamayacağımız hiçbir güçlük, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur.

Bunları da sevebilirsiniz