SAMSUNLU SIDIKA ÜSEN ESERLERİNİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU

Samsunlu ressam Sıdıka Üsen, açtığı resim sergisiyle eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Toplam 57 resmin sergilendiği sergi büyük ilgi gördü.

Bugüne kadar birçok resim sergisinde yer alan Sıdıka Üsen, kişisel sergilerine bir yenisini daha ekledi. Üsen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Hasan Ali Yüzel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde açtığı kişisel resim sergisinde eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Natürmont ve peyzaj gibi çeşitli tekniklerle yapılan toplam 57 resmin yer aldığı serginin açılışı büyük ilgi gördü.

‘HOBİ OLARAK BAŞLADIM’
Çalışmalarını Mona Lisa Sanat Atölyesi’nde sürdüren ressam Sıdıka Üsen, “27 yıl boyunca ilkokul öğrenmenliği yaptım. 2015 yılında hobi olarak başladığım resim sanatına olan tutkumu keşfettim ve Mona Lisa Sanat Atölyesi sahibi Elif İnanç’ın gözetiminde karakalem eğitimi alarak başladığım bu yolculukta, kısa sürede yağlı boya çalışmalarına geçiş yaparak bir çok tarzda eserler ürettim. Natürmont ve peyzaj gibi çeşitli tekniklerle kendimi geliştirdim. Kendime geliştirmemde büyük katkısı olan Elif İnanç’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

‘GURUR VERİYOR’
Samsun’da resim sanatında her yaş grubuna resim eğitimi verdiklerini belirten Mona Lisa Sanat Atölyesi Sahibi Elif İnanç da, “Açılan sergilerle öğrencilerimiz eserlerini sanatseverlerle buluşturma imkanı buluyor. Sıdıka Üsen de, oldukça başarılı eserlere imza attı. Onun kişisel sergisini açması ve birbirinden güzel resimlerini görmek bizleri gururlandırıyor.” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Hasan Ali Yüzel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi 9 Haziran Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz