SAMSUNSPOR’U KÜMDE BIRAKAN BERABERLİK

Trendyol Süper Lig’in 37’inci haftasında Yılport Samsunspor evinde Corendon Alanyaspor 1-1 berabere kaldı.

HAKEMLER: Mert Güzenge xx, Bahtiyar Birinci xx, Murat Altan xx

YILPORT SAMSUNSPOR: Okan Kocuk xx, Zeki Yavru xx (dk. 77Schindler x), Yunus Emre Çift xx, Van Drongelen xx, Soner Gönül xx (dk. 56 Bola xx), Ait Bennasser xx, Taylan Antalyalı xx (dk. 90+1Osman ?), Carlo Holse xx, Oliver Ntcham xx (dk. 56 Fofana xx), Emre Kılınç xx, Marius Moundilmadji xx
Yedekler: Szumski, Tait, Dimata, Benito, Haluk, Muja
Teknik Direktör: Markus Gisdol

CORENDON ALANYASPOR: Ertuğrul Taşkıran xx, Miguel Lima xx, Fidan Aliti xx, Jure Balkovec xx, Florent Hadergjonaj xx, Antonio Augusto xx (dk. 67 Janvier xx), Richard Candido xx, Leroy Fer xx (dk. 86 Novais?), Efecan Karaca xx, Oğuz Aydın xx (dk. 46 Yusuf Özdemir xx), Ahmed Hassan xx (dk. 67 Hwang xx)
Yedekler: Yusuf Karagöz, Furkan, Fatih, Sisto, Eduardo, Anderson
Teknik Direktör: Fatih Tekke

GOLLER: dk. 60 Marius ( Yılport Samsunspor), dk. 14 Oğuz (Corendon Alanyaspor)

SARI KART: Zeki (Yılport Samsunspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
14’üncü dakikada sol kanattan Augusto’nun ortasında topu alan Oğuz’un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan’ın sağından filelerle buluştu. 0-1
20’inci dakikada Emre’nin pasında topla buluşan Holse’nin vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.
31’inci dakikada Balkovec’in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Okan meşin yuvarlağı çeldi.
37’inci dakikada Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Drongelen’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.
60’ıncı dakikada Emre’nin rakipten kaptığı topta kaleciyi geçen Marius’un şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1
78’inci dakikada sağ kanattan Efecan’ın ortasında hareketlenen Hwang’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarıya çıktı.
80’inci dakikada çalımlarla ceza sahası içine giren Hwang’ın şutunda kaleci Okan son anda meşin yuvarlağı çeldi.
89. dakikada Holse’nin ceza sahası önünden sert ve düzgün vuruşunda kaleci Ertuğrul meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti. Bu sonuçla puanını 43 yapan kırmızı beyazlı siyahlı ekip, ligin bitime 1 hafta kala kümede kalmayı garantiledi.

TEKNİK DİREKTÖR MARKUS GİSDOL:‘TAKIMIMDAN NE KADAR GURUR DUYSAM AZDIR’

Yılport Samsunspor ‘un Teknik Direktörü Markus Gisdol, kümede kaldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “Takımımdan ne kadar gurur duysam azdır” dedi.

‘GELDİĞİM İLK GÜNDEN BERİ TAKIM RUHUNU OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK’
Göreve geldiğinde herkesin Samsunspor’a ’Küme düşecek’ gözüyle baktığına dikkat Teknik Direktör Markus Gisdol,“Sonunda başardık, çok şükür bitti. Takımımdan ne kadar gurur duysam azdır. Biz bunu birlikte başardık. 1 Ekim’de başladım. Bu hiç kolay olmadı. Birçok insan ’Salak mısın, takım düşecek oraya gitme’ dedi. Geldiğimiz ilk günden beri takım ruhunu oluşturmaya çalıştık. Bunu yalnız da başarmadık. Bunu tüm çalışanlarla birlikte yaptık. Bu sene tam bir aile ortamında çalışma fırsatı buldum diyebilirim. Bu da başarının anahtarı diyebilirim. Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için de herkese teşekkür ediyorum. Özellikle taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum.”şeklinde konuştu.

‘BEN SÖZLEŞME YENİLEME KONUSUNA DAHA ÖNCE ODAKLANMADIM’
Daha önce böyle bir sevgi hiç görmediğini dile getiren Yılport Samsunspor ‘un Teknik Direktörü Markus Gisdol,“Bizim için inanılmaz bir sezon oldu. Ben sözleşme yenileme konusuna daha önce odaklanmadım. Çünkü çok zor bir dönemden geçiyorduk. Sıkıntılı sürecin son haftalara kadar sürecini söyledik ve öyle de oldu. Benimle devam etmemesi durumunda kulübün başka teknik direktör ile görüşmesinde bir sıkıntı yok. Fuat hocayla bu hafta da konuşacağız. Hedefimizi gerçekleştirdik, şimdi bir nefes alacağım. Biraz düşünüp sağlıklı bir karar alacağım. Bir hoca olarak şunu belirtmek istiyorum. Bugünlere gelmemiz kolay olmadı. Baskı altında olmak kolay değildi, ancak bunu hep birlikte başardık.” diye konuştu.
Köksal ÖNER 

Bunları da sevebilirsiniz