SAYSİAD Genel Baskani Cemal Durmus’tan; CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

SAYSİAD Genel Başkanı Cemal Durmuş,29 Ekim Cumhuruyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Durmuş Mesajında şöyle dedi;

” Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100.yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururu içerisindeyiz.
Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için tüm gücümüzle çalışacağız. “Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma ve yaşama mücadelesidir. Cumhuriyet ise yeniden dirilişimiz,muasır medeniyetin önüne geçme ülkümüzdür. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur.
Cumhuriyet; çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir.
Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır.

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.

Cemal Durmuş. 

SAYSİAD GEN.BAŞK

Bunları da sevebilirsiniz