Şefik Özdemir; İstanbul Samsunlularının yerel siyasetteki uç beyi…

Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Şefik Özdemir; Samsun’dan İstanbul’a göç edip STK’larda görev yaparak, İstanbul siyasetinde yer alan öncü isimlerden birisi.  Şefik Özdemir,  hem Samsun ile olan ilişkilerini canlı tutuyor ve hem de İstanbul’daki Samsunlular ile STK’lar vasıtasıyla da çok güzel ilişkiler kurabiliyor. İstanbul’un Kartal ilçesinde adeta bir gönül dergahı açmış olan Şefik Özdemir,  kapısını çalan herkese kucak açıyor.

1968 yılında Samsun- Terme, Evci beldesinde doğan Şefik Özdemir, lise tahsilini tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Kartal’a göç ederek yerleşiyor. İnşaat sektöründe çalışmaya başlıyor ve bilahare de kendi şirketini kurarak iş hayatına devam ediyor. Halen iş hayatına bu çerçevede devam etmektedir.

Şefik Özdemir kendi şirketini kurup İstanbul’da tutununca; ardı sıra göçler gelmeye başlıyor ve 10’larca aile gelip İstanbul- Kartal, Hürriyet mahallesine yerleşiyor. Beraber hareket etmeye başlıyorlar. 1970’li yıllarda,  sigara fabrikasında çalışmak üzere,  Kartal-Cevizli mahallesine gelip yerleşerek;  İstanbul’daki ilk Samsunlular derneğini kuran,  rahmetli Erdoğan Doğru ve arkadaşları ile tanışıyor.

Aktif sosyal kişiliği ile ön alıyor

Aktif sosyal kişiliği ile sıcak ilişkiler kurabilen Şefik Özdemir, 2004 yılında Reşit Kahraman, Kenan Yılmaz gibi yakın arkadaşları ile birlikte,  Kartal Samsunlular Derneğini kuruyor ve kurucu başkanlığını yapıyor. Kartal meydanında büyük bir şölen yaparak Samsunluları buluşturuyor…

Şefik Özdemir, o günleri şöyle anlatıyor; “ Etkinlikler yaptıkça etkimizde artmaya başladı. İstanbul genelinde yaşayan Samsunlular ve STK yöneticileri ile tanışmaya başladım. Kartal’da yaptığımız bir davette Samsun STK başkanları ve kanaat önderlerini buluşturduk. Kanaat önderi,  duayen öncülerimiz; Remzi Kozal, Erkan Zorlu, Nevzat Duyar gibi değerli isimlerle tanıştım.”

Şefik Özdemir, 2004 yılında kurulan İstanbul’da ilk federasyonumuz Sadef’in, kurucuları arasında yer aldı ve genel saymanlık görevinde bulundu. 2008 yılında İstanbul’un her seçim bölgesinde bir federasyon bulunması düşüncesiyle,  İstanbul Anadolu yakasında kurulan Samdef’in kuruluşunda bulunup,  kurucu genel sekreterlik görevini üstlendi.

Samsun sevdalısı bir gönül insanı

2013 yılında kuruluşu yapılan Samkon (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) kuruluşunda bulundu ve halen Samdef genel başkan yardımcılığı ve Samkon genel başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Yanı sıra; cami derneği, okull aile birliği derneği, Kartal Kurfalı Karadenizliler derneği gibi yönetimlerde de görev yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Aktif olarak görev yaptığı Samdef(Samsun Sivil Topluk Kuruluşları Federasyonu) adına,  kurucu başkan Erkan Zorlu, dönem başkanı Dilek Kiraz ve mevcut başkan Metin Şenel ile;  özellikle, Kartal Belediye  Başkanlığı nezdinde koordine edilen büyük organizasyonlara imza atıldı.  Kartal Belediyesi ve Belediye Başkanı ile kurulan iyi ilişkiler sayesinde birçok kolaylığı sağlayabilme becerisini gösterebilmektedir.

Şefik Özdemir hemşerilerine ve dostlarına şöyle sesleniyor;  “Tüm hemşerilerim bilmelidir ki;  Samsun sevdalısı , Samdef öncülüğünde, Samsunluların gücünü arkasında hisseden, Kartal Belediyesinde görevli bir kardeşleri var. Bir sıkıntıları olduğunda 7/24 beni arayabilirler.”

Bunları da sevebilirsiniz