Şimdi 85 milyon birlik olma zamanıdır…

Değerli dostlar, bugün alışılagelmiş bir köşe yazısı yazmayacağım. Bugün birlik olma, 85 milyon tek yumruk olma zamanıdır. Memleketimizin çok önemli bir bölümünde, 10 ilimizi kapsayan, dünyada bir eşi benzeri daha görülmemiş iki büyük deprem, arka arkaya gerçekleşmiştir. Söz söyleme değil, iş yapma zamanındayız.

Bu çerçevede Samsunluların her zaman olduğu gibi, yine öncü ve örnek bir adımını duyurmayı bir görev görüyorum. İstanbul’da yer alan Samkon-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu aşağıdaki kararları almış ve Genel Başkan Hasan Kaya Aşçı imzasıyla kamuoyuna ilan etmiştir.

“ZAMAN YÜKÜ PAYLAŞMA, BİRLİK VE ACIYA ORTAK OLMA ZAMANIDIR.
Samsun sivil toplum kuruluşlarının en üst çatı kuruluşu olan SAMKON, 07/02/2023 tarihinde genel merkezimizde toplanıp, yönetim olarak aşağıdaki kararları almıştır.

06/02/2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçe merkezli meydana gelen ve on ilimizi de etkileyen şiddetli depremde zarar gören, evleri yıkılan, soğuk kış gününde sokakta  kalan kardeşlerimize yardımcı olmak üzere ayni ve nakdi yardımda bulunmak,

Adıyaman merkezli, Valilik ve Afad yetkililerince gösterilecek bir alanda, SAMSUN KÖYÜ adıyla konteyner evler ile çadır kent  kurulması, her türlü ihtiyaçlarının kalıcı evler inşa edilinceye kadar sürekli yardımlar sağlanması,

Bölgedeki AFAD yetkilileri ve Valiliklerle görüşerek acil ihtiyaçların tespiti ve kurulacak Samsun Köyü yerinin tespiti için 4 kişilik bir ekip oluşturularak hemen yola çıkarılması, hazırlanacak ön çalışma ile doğru ve yerinde depremzede kardeşlerimize yardımcı olunması,

Yardımların sürekliliği amacıyla nakdi yardımların dernekler, federasyonlar aracılığıyla SAMKON Resmî Banka Hesabında toplanması ve buradan kurulan komisyon eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması,

Her türlü barınma, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerinin (Bot, Kaban, Kazak, Hırka,Yağmurluk, Battaniye, Çocuk Bezi, Su ve diğerleri) SAMKON Genel Merkezde kurulan depoda toplanarak, komisyon eliyle deprem bölgesine ulaştırılması ve dağıtılması kararlaştırılmıştır.

Samsunlu hemşehrilerimiz ve STK yöneticilerimizle birlikte bu zor zamanda devletimize güç katmak, yaraları bir nebze de olsa sarmak üzere başlattığımız bu kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz.
Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında olup kurtarılmayı bekleyen canlarımızın da bir an evvel kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Zaman birlik olma, acıyı paylaşma ve devletin yüküne omuz verme zamanıdır.
Samsunlu hayırseverlerimizi, gönül ve iş insanlarını, STK yöneticilerini ve herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.”

Bunları da sevebilirsiniz