TATİLİ ONLİNE İNTERNETTEN Mİ YOKSA ACENTEDEN Mİ ALMAK DAHA KARLIDIR?

Tatil yada tur almak için eskiden acentelerden kitap gibi dergiler alınır, oteller tek tek incelenir, gazete gibi mecmualardan kampanyalar takip edilirdi.

Günümüzde ise teknolojinin ilerlemesiyle online olarak istediğiniz otele, tura veya herhangi bir bilgiye bir tıkla ulaşmak artık çok kolay..

Peki internetten alışveriş bu kadar kolaylaşırken güvenilir işlem yaptığınızdan ya da size uygun doğru tatili aldığınızdan ne kadar emin olabilir siniz?

Tatil, tur, uçak veya başka sektörlerden olsun internetten olan tüm alışverişlerde kafamızı hep kurcalayan ilk soru öncelikle kart güvenliği, ikinci soru ise acaba göründüğü kadar güzel mi? oluyor. Online da güvenilir alışveriş için geliştirilen 3D secure sistemi sizleri ve bankanızı güvence altına alan bir güvenlik sistemdir. Çünkü3D Secure, çalıntı bir kredi kartı ile yapılacak alışverişleri rahatlıkla önler. Sebebi de kart sahibinin telefonuna onay sms bilgisi gönderilerek ödemenin tamamlanmasıdır. Almak istediğiniz tatil ya da tura gelince acaba online ortamda gözüktüğü kadar güzel mi? Hijyen mi? Size hitap eden bir tatil mi? İçeriği ne kadar doğru ve de güvenilir? Online satış sisteminin çoğalması ile bilinen tatil firmaları dışında ne yazık ki bilinmeyen firmalarda oluşmuş durumda. Dolayısıyla bilmediğiniz tatil markalarından online aldığınız tatil veya turda sürprizler ile hatta ekstra ücretler ile karşılaşmanız çok çok normaldir. Hatta aldığınız tatile gidememeniz de söz konusudur. Hal böyle olunca şikayet dahi etseniz o an o sorunu çözemeyip çok beklediğiniz tatilinizin hüsran ile sonlanması kaçınılmaz bir sondur. Bilmediğiniz bir tatil portalından, otel veya tur dışında internetten sadece resimlere bakarak tatilinizi almanız büyük hata olur. Tatilinizde üzücü süprizler ile karşılaşmamanız için en iyi yöntem işinde uzman acenteleri ziyaret etmek olmalıdır. Çünkü acenteci turizmciler sizlerden önce otelleri ve turları gezmekte ve keşfetmekteler. Dolayısıyla zevkinize uygun oteli veya turu belirlemek konusunda size doğru fikirler ve seçenekler sunarlar. İnternetten aldığınız otel veya turlar güzel ve sorunsuz dahi olsa da beklentinizin altında kalabilir, zevkinize uygun olanını bulamayabilirsiniz. Fakat acenteniz size uygun birçok alternatif sunacağı gibi oteldeyken ya da turdayken bile yaşayacağınız her türlü olumsuzlukta bir telefon ile yanınızda olacaklardır.. Peki tatilimizi İnternetten mi yoksa Acenteden mi almak daha karlıdır? İnternette gördüğünüz fiyatlar acentelerinde satış fiyatları olup fiyatlar değişmez. Ancak bilmeniz gereken acenteler size ekstra avantajlar sunabilirler. Bir balayı çiftiyseniz odanıza ektra süpriz servisler yaptırabilirler. Bir aile iseniz ve online olarak Aile odası yoksa acenteniz size otelde connection odaları ayarlayabilirler. İki grup olarak gidiyorsanız odalarınızı yan yana getirebilirler. Ödeme konusunda kolaylık sağlayabilirler. Kısacası size mükemmel bir tatil yaşatmak ve memnuniyetinizi paylaşmak için ellerinden geleni yaparlar.

Bunları da sevebilirsiniz