Metin şenel, İstanbul Samsunlularının iftihar edeceği bir isim…

Metin Şenel, Samdef-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı olmasının yanı sıra;   İstanbul Samsunluları için,  iftihar vesilesi olacak kişiliği ile de öne çıkmıştır… Bir koltukta birden çok karpuz taşıyabilme becerisini gösterebilen,  bulunduğu yere artı değerler katabilen, güzide bir hemşerimizdir.  Gerek sivil toplum ve gerekse sosyal etkinliklerdeki başarılarıyla,  Samsunluları zirvelere taşımıştır/taşımaktadır/taşıyacaktır. Bütün bunlara rağmen, mütevazi ve ilkeli kişiliği ile de farkındalık oluşturmayı bilmiştir.

Kırkpınar güreşlerinde tarihe mal olmuş ve hemen hemen her boyda birincilikler almış, efsane güreşçi Osman Şenel’in oğlu olan Metin Şenel, aynı zamanda milli güreşçi ve sporcu kişiliği ile de öne çıkmaktadır. Metin Şenel, İstanbul Samsunluları için çok önemli bir değer,  bir yıldız olmakla birlikte,  Türkiye içinde bir değer olmuş ve olmaya da devam edecektir…

Metin Şenel’i, kısaca tanıtmaya çalışalım;

1974 doğumlu, Samsun- Tekkeköy, Büyüklü Köyü’nden Kırkpınar başpehlivanlarından Osman Şenel’in oğludur. Haydarpaşa Teknik Elektrik Lisesi’ni bitirdikten sonra,  iktisat fakültesi ile üniversite yaşamımı tamamladı. Babası Osman Şenel’den esinlenerek,  güreş hayatına başladı. 1988 yılında İstanbul Demirspor Güreş  Kulübü’nde,  başladığı  güreş  hayatında,  1990 yılında milli takımla dünya 2.liği yaşadı.  Bunun yanında Türkiye şampiyonlukları, 2.ve 3.lükleri yaşadı.  5 yıl yağlı güreş yaptı.

Spor hayatını bitirdikten sonra, idarecilik hayatında,  2011 yılında İstanbul il hakem komite başkanlığına seçildi.  2013 yılında, Türkiye  Güreş  Federasyonu yağlı güreş  merkez hakem komite genel sekreterliği;   2014 yılında TGF yağlı güreş merkez hakem komite üyeliği;  2015 yılında TGF yağlı güreş  Marmara bölge sorumluluğu görevlerinde bulundu. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde,  kesintisiz 7 yıl görev yaptı.

Derya basım hizmetleri ve Metsen spor organizasyon firmaları ile ticari hayatını sürdürmektedir.  2019 yılı, İstanbul Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği görevinde bulundu.

2014 yılında Samdef-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu, yönetim kurulu üyesi olarak girdiği sivil toplum kuruluşları bünyesinde;  2015 yılından itibaren genel başkan olarak görev yapmaktadır. Yoğunlukla,  İstanbul Anadolu yakasında  faaliyet gösteren, Samdef Federasyonumuzun, merkezi Kartal’da olup 34 üye derneğimiz mevcuttur. Aynı zamanda; Samkon(Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu)  genel başkan yardımcılığı ve 19 Mayıs Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi  görevlerini yürütmektedir.

Metin Şenel, Samdef-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu başkanlığı döneminde;  T.C. Başbakan’ımızdan yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülünü alma, Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın STK’sı seçilme başarısını göstermiştir. Üniversite-Sanayi iş birliği ile ilk defa bir STK tarafından,  yerli malı üretim paneli düzenlediler. Yine,  3 yıldır 35 çocuğumuza, sadece yönetim kurulunun katkısı ile burs vermektedirler.

Yanı sıra geleneksel ramazan programları, hemşeri buluşmaları, spor organizasyonları, çeşitli etkinlikler  ile dolu dolu; hem hemşerilerimize ve hem de İstanbul’da birlikte yaşadığımız komşularımıza, dostlarımıza hizmet vermeye devam etmektedirler…

Bunları da sevebilirsiniz