SINIF ÖĞRETMENİ YASEMİN HAMARAT: “GAME İN SCHOLL HEART” ADLI ETWİNNİNG PROJESİ ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI!

Kuruculuğunu Hatay Arsuz Pirinçlik Büyükdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yasemin Hamarat ve Romanya’dan Alexandry Ştefulescu TG-Jıu Okulu ile birlikte yürüttüğü  “Game in Scholl Heart ” adlı eTwinning projesi etkinliklerine başladı.

“Okulun Kalbinde Oyun” projemizin konusunu çocuklarımızın sosyal ihtiyaçlarından biri ve en önemlisi olan  “oyun”  oluğunu ifade eden Hatay Arsuz Pirinçlik Büyükdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yasemin Hamarat, “Çocuk, yaşamında gerekli olan davranış bilgi ve becerilerini oyun yoluyla kendiliğinden öğrenir. Çocuğun kişiliği oyunla şekillenir, yeteneklerini yönlendirir, insan ilişkileri, işbirliği, dürüstlük, kazanma ve kaybetme oyun yoluyla kazanılır. Oyunda Çocuk her türlü kısıtlamadan uzak, kendini bulur ve egemen olur. Her çocuğun vazgeçilmez ihtiyaçlarından olan oyun, çocuklarımızın biz yetişkinlerin yaşamını gerek taklit ederek, gerekse kendi hayal gücüyle yeniden harmanlayıp ortaya koymasıyla oluşturdukları eğlenerek hayatı öğrendikleri bir araç haline gelmiştir.” dedi.

‘BİRBİRLERİYLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMA İMKANI BULMUŞTUR’
Projemizde Türkiye’nin farklı illerinden 10 Romanya’dan 2 öğretmenin bu projeyi gerçekleştirecek olup,yaptıkları etkinliklerle farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşıp eğlenerek öğrenmeyi hedeflemekte olduğunu vurgulayan Hatay Arsuz Pirinçlik Büyükdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yasemin Hamarat,   “Ülkemizin faklı illerinden birbirini tanımayan 10 öğretmenimiz bu proje sayesinde tanışma ve birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma imkanı bulmuştur. Öğretmenlerimiz Hatay, Nevşehir, Manisa, Antalya ve Samsun illerinden projeye katılım sağlamaktadırlar. Samsun ilimiz, Canik İlçemiz Cahit Zarifoğlu İlkokulu’ ndan ise 1/C sınıf öğretmenimiz Şenel Erdoğan proje etkinliklerine öğrencileri ile birlikte destek vermektedir.  Projeleriyle etkinliklerini oyunlaştırarak öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi ve onlara 21’inci yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadırlar.” diye konuştu.

‘HAYVANLARI SEVME DUYGUSUNU KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR’
Origami, Gekeneksel Çocuk Oyunları, Küçük Mucitlerimizin sınıf içi deneyleri gibi birçok farklı etkinliğin yanı sıra bu sefer kuş yemliği ve kuş yuvası etkinliklerini yapıldığı işaret eden Hatay Arsuz Pirinçlik Büyükdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yasemin Hamarat, “Bu etkinlik ile çocuklarımızın psikomotor becerilerini ve el göz koordinasyonu geliştirmek, aynı zamanda doğadaki diğer canlıların besleme ve barınma ihtiyaçları konusunda duyarlılık kazanmalarını hedeflemektedirler. Ayrıca öğrencilerimize yaşadıkları çevreye katkıda bulunma hayvanları sevme duygusunu kazandırılmaya çalışılmaktadır. Kuşyemliğimiz ve kuş yuvalarımızı yaparken çocuklarımız sahip oldukları atık malzemeleri kullanarak geri dönüşüme katkıda bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz