BELEDİYE BAŞKANI REFAETTİN KARACA ANKARA’DA GENEL BAŞKAN DESTİCİ İLE GÖRÜŞTÜ

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanarak göreve başlamasından bu yana ilçenin acil çözülmesi gereken sorunlarına yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Başkan Karaca, bu kapsamda Ankara’da Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını içeren kapsamlı bir dosya sundu.

BBP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, ilçenin sorunları hakkında detaylı bilgi verdi. Görüşmenin ana gündem maddesi, Salıpazarı’nın yıllardır çözülemeyen temel sorunları oldu. Başkan Karaca, ilçenin kalkınma ve gelişme süreçlerinde geri kaldığını belirterek, özellikle mahalle yollarının büyük bir problem teşkil ettiğini vurguladı.

‘MAHALLE YOLLARI SORUNU’
İlçemiz Samsun’un yeni gelişen ilçelerinden biri. Birçok hizmetten yoksun kaldığını dile getiren Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca,”En büyük sorun ise mahalle yolları. 15 yıldır çözülemeyen yol sorununu Allah nasip ederse biz çözeceğiz.” ifadelerini kullandı. Mahalle yollarının bozuk olması, hem ulaşımı zorlaştırmakta hem de vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bu sorunun çözümü için gerekli projeleri hazırladık.” dedi.

‘SANAYİ SİTESİ EKSİKLİĞİ’
İlçede sanayi sitesinin bulunmaması da büyük bir problem olarak ortaya çıktığını açıklayan, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, “İlçemizde bir sanayi sitesi yok. Sanayi esnafı mahalle aralarında faaliyetlerini sürdürüyor. Bu da hem çirkin bir görüntü oluşturuyor hem de çevre kirliliği yaratıyor. Sanayi esnafı daha güvenli ve olumlu şartlarda çalışmak için bir an evvel sanayi sitesinin yapılmasını istiyor.Modern bir sanayi sitesinin inşa edilmesi, ilçenin ekonomik yapısını güçlendirecek ve esnafın daha verimli çalışmasına olanak tanıyacaktır. “şeklînde konuştu

‘TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ’
Salıpazarı, geçimini büyük ölçüde tarım ve hayvancılıkla sağlayan bir ilçe olduğunu hatırlatan Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca,”Bu sektörlerin geliştirilmesi ve hijyen standartlarına uygun bir kapalı hayvan pazarının kurulması gerekiyor. Geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan ilçe halkımız hijyenik ve standartlara uygun kapalı hayvan pazarı istiyor.Bu pazarın kurulması, hem üreticilerin hem de tüketicilerin sağlığını koruyacak ve ticaretin daha düzenli bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

‘SEMT PAZARI İHTİYACI’
İlçede ayrıca doğru düzgün bir semt pazarının bulunmaması, vatandaşların alışveriş ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşamasına neden olduğunu ifade eden Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, “Bu sorunun çözülmesi için seçim öncesi verdiğimiz sözleri tutacağız. Bunun yanı sıra ilçemizin doğru düzgün bir semt pazarı dahi yok. Bu sözlerimizi yerine getirmek için topyekûn hummalı bir çalışma başlattık. İfadesini kullandı

‘DESTİCİ’DEN DESTEK’
Genel Başkan Mustafa Destici’nin desteğini sürekli hissettiklerini belirten Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, “Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’ye ilçe halkı teşekkürlerimi sunuyorum. Yerinde tespit yerinde hizmet anlayışı ile ilçemizin bütün sorunlarını bu dönem çözmek için Sayın genel başkanımız başta olmak üzere gece gündüz demeden çalışacağız. Seçildiğimiz günden itibaren desteklerini bizden esirgemeyen  her herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

‘GELECEK VİZYONU’
Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, ilçenin tüm sorunlarını bu dönem çözme konusunda kararlı olduklarını ve halkın beklentilerini karşılamak için gerekli tüm adımları atacaklarını ifade etti. Salıpazarı’nın modern, yaşanabilir ve hizmetlerin etkin bir şekilde sunulduğu bir ilçe olması için gece gündüz çalışacaklarını belirten Başkanı Refaettin Karaca,  “Projelerin hayata geçirilmesiyle ilçenin çehresi değişecek. Vatandaşların yaşam kalitesinin artacak.”dedi.

‘BU SÜREÇTE ÖNEMLİ’
Salıpazarı’nın sorunlarını çözme yolunda atılan bu adımlar, ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlayacak ve vatandaşların daha huzurlu ve refah içinde yaşamasına imkân tanıyacağını vurgulayan Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca,”Ankara’da yaptığı görüşme ve sunduğum dosya, bu süreçte önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilmektedir.” sözüne yer verdi.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz